Παραλίμνι: "Άλλαξα αριθμό εδώ και πέντε χρόνια και με συνέλαβαν για το τηλεφώνημα βόμβα"



Tη δική του εκδοχή, δίνει ο 24χρονος που είχε συλληφθεί για τo τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβες σε οχήματα στην επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.


Ρεπορταζ: Γιώργος Χατζηπαναγή-reporter.com.cy


Ο νεαρός που είχε συλληφθεί στη βάση δικαστικού εντάλματος για υπόθεση ψευδούς τηλεφωνήματος για βόμβα και δημόσιας βλάβης μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε ότι τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Πάφου κατά την άφιξή του από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε βρεθεί τις προηγούμενες μέρες.
 
Όπως υποστηρίζει ο 24χρονος, μετά τη σύλληψη του ενημέρωσε τις Αρχές, ότι ο αριθμός από τον οποίο έγιναν οι κλήσεις για τις βόμβες δεν είναι πλέον δικός του, αλλά τον είχε αλλάξει πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια και μετά πιθανολογεί ότι αγοράστηκε από άλλον πολίτη.
 
Όπως περιγράφει, τα μέλη της Αστυνομίας τον μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Παραλιμνίου με χειροπέδες,  όπου έδωσε κατάθεση και τους εξήγησε ότι πλέον δεν του ανήκει ο ύποπτος αριθμός.
 
Τελικά τον άφησαν ελεύθερο, μετά από 24 ώρες, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, κατά το χρόνο που έγινε το τηλεφώνημα εκείνος βρισκόταν στο εξωτερικό.
     
Ο νεαρός διερωτάται παράλληλα γιατί η Αστυνομία δεν διερεύνησε σε ποιον ανήκει σήμερα ο αριθμός και να εντοπίσουν το σημείο από το οποίο έγινε η κλήση μέσω GPS, ενώ αναφέρει επίσης γιατί δεν βρήκαν πρώρα αν του ανήκει ο αιρθμός και ακολούθως να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης.


Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεση το περιβόητο τηλεφώνημα έγινε στις 30 Απριλίου, στη Γραμμή Έκτακτης Ανάγκης, από άνδρα ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι είχαν τοποθετηθεί βόμβες στα οχήματα δύο προσώπων, στην επαρχία Αμμοχώστου.
 
Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης.