Παραλίμνι, Αγ. Νάπα, Δερύνεια και Σωτήρα τιμούν την επέτειο του αγώνα της ΕΟΚΑ

eoka-avgorouΜε διάφορες εκδηλώσεις η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 59.

Στις έξι το πρωί πραγματοποιήθηκε εωθινή παρέλαση στην οποία συμμετείχαν  το Λύκειο και Γυμνάσιο Παραλιμνίου, Ναυτοπρόσκοποι και Αεροπροσκόποι, το Xenion High School και το Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου. Στις επτά το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Από τις  09.30 τελείται  η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου  Βασιλείου και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Xenion High School Κατελίτσα Φυλακτού και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Στις οκτώ απόψε θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία στους δρόμους Παραλιμνίου στην οποία θα συμμετέχουν συστήματα Ναυτοπροσκόπων και Αεροπροσκόπων και το Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου.

Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στην εκκλησία της Παναγίας Αγίας Νάπας και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δημήτρης Παναγή, Φιλόλογος του Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας.

Στη Δερύνεια η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις 09.00 το πρωί στον ιερό Ναό Αγίων Πάντων και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα Δημητράκη Χριστοδούλου.

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Γιάννης Γιαννάκης. Θα ακολουθήσουν τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων και γύρω στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου στην οποία θα λάβουν μέρος οργανωμένα σύνολα από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  πλαισιούμενος από τον Δήμαρχο Γεώργιο Τάκκα, τις δημοτικές, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα  παιανίζει η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.

Ο Δήμος Σωτήρας καλεί όλους αντί  στεφάνων να κάνουν εισφορές στην Επιτροπή Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.

 

ΚΥΠΕ