Παραλίμνι-Ξεσπά ο πατέρας του 31χρονου: «Οι αστυνομικές αρχές μας έδωσαν «αναξιόπιστες» πληροφορίες για το τροχαίο»


Σε απόγνωση βρίσκεται η οικογένεια 31χρονου βρετανού τουρίστα, ο οποίος μετά από τροχαία σύγκρουση στο Παραλίμνι νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο πατέρας του 31χρονου, Samuel Ingram-Peters, μιλώντας στην ιστοσελίδα SigmaLive μεταξύ άλλων κατήγγειλε μη ικανοποιητική διερεύνηση του σοβαρού τροχαίου που σημειώθηκε στην οδό Βρυσουδιών στο Παραλίμνι την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, κατηγόρησε τις αστυνομικές αρχές ότι του έδωσαν «αναξιόπιστες» πληροφορίες για το τροχαίο, ενώ στην προσπάθεια του να μάθει για την εξέλιξη των ερευνών, βρήκε κλειστές πόρτες.

Ειδικότερα, ο Samuel Ingram-Peters δήλωσε ότι «ο γιος μου Samkicca έχει τραυματιστεί κρίσιμα μετά από σοβαρή τροχαία σύγκρουση. Βρίσκεται σε κόμμα από το βράδυ της Πέμπτης και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μιλήσαμε με την Τροχαία Αμμοχώστου το απόγευμα της Κυριακής (19/6). Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει καμιά έρευνα. Γνώριζαν ότι είχε γίνει μια τροχαία σύγκρουση και το όνομα του γιου μου. Ο αστυνομικός με τον οποίο μίλησα μου έδωσε εντελώς αναξιόπιστες και λανθασμένες πληροφορίες. Δήλωσε ότι ο γιος μου δεν φορούσε κράνος και επέβαινε σε τετράτροχη μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια δήλωσε ότι καμιά έρευνα δεν βρισκόταν σε εξέλιξη. Μια οποιαδήποτε έρευνα θα έπρεπε να αρχίσει με καταθέσεις. Δύο άνθρωποι θα έδιναν κατάθεση, ο γιος μου και μια γυναίκα. Δεν μπορούσε να μου πει για ποια γυναίκα μιλούσε ή την ιδιότητά της. Δεν έλαβε υπόψη μάλιστα ότι ο γιος μου δεν μπορούσε να δώσει κατάθεση, καθώς ήταν διασωληνωμένος σε κόμμα».

Συμπλήρωσε ότι «ένας βρετανός πολίτης επισκέπτεται την Κύπρο μαζί με άλλους για έναν γάμο. Σχεδόν σκοτώθηκε και δεν έχει ανακτήσει ακόμα τις αισθήσεις του». Διερωτήθηκε «γιατί η σκηνή του τροχαίου δεν είχε αποκλειστεί, δεδομένου των τραυμάτων που έχει υποστεί; Το μοτοποδήλατο μπορεί να δώσει απαντήσεις. Πού βρίσκεται τώρα το μοτοποδήλατο; Σας παρακαλώ, μπορεί η Αστυνομία να εξηγήσει γιατί ένα τόσο σοβαρό ατύχημα δεν διερευνάται; Είναι αυτή η εμπειρία και η μεταχείριση των βρετανών τουριστών στην Κύπρο από την αστυνομία;».

Επίσης, κατήγγειλε μέλη της αστυνομίας ότι συμπεριφέρθηκαν με αγένεια και στεναχώρησαν την κόρη όταν ρώτησε για πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα. «Δεν μπορούσαμε να μπούμε στον σταθμό και από το παράθυρο μας είπαν να βρούμε μόνοι μας πού έγινε η σύγκρουση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, προειδοποίησε τους βρετανούς τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο να είναι προσεκτικοί. Η οικογένεια δεν παρέλειψε όμως να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της στο νοσοκομείο και το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ευχαρίστησαν τα τοπικά μέσα, τα οποία ανέδειξαν με ρεπορτάζ το ατύχημα και δημοσιοποίησαν φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο γιος τους.

Πάντως, πληροφορίες της αστυνομίας διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του πατέρα του 31χρονου, διαβεβαιώνοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Επιπλέον, ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής έχει ληφθεί αριθμός καταθέσεων, ενώ απευθύνεται έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το τροχαίο να επικοινωνήσει με την τροχαία Αμμοχώστου.