Παραλίμνι: Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου η 19χρονη για τα περί ομαδικού βιασμού


Ξανά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, οδηγείται η 19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό από Ισραηλινούς τουρίστες, ωστόσο μετά από δώδεκα μέρες έσπασε και ομολόγησε ότι η καταγγελία της ήταν ψευδής.

Παρότι η νεαρή οδηγήθηκε χθες ενώπιον Δικαστηρίου, με την Αστυνομία να παρουσιάζεται έτοιμη για παραπομπή της σε απευθείας δίκη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, εντούτοις η διαδικασία αναβλήθηκε αφού ο δικηγόρος της απουσίαζε στο εξωτερικό, αλλά και γιατί ο όγκος του μαρτυρικού υλικού είναι πολύ μεγάλος και χρειάζονταν χρόνο για να τον μελετήσουν, όπως είχε αναφέρει η δικηγόρος που αντικαθιστούσε τον δικηγόρο της.

Ως εκ τούτου, η 19χρονη παρέμεινε υπό κράτηση όπως ζήτησε η Κατηγορούσα Αρχή, αφού ελλόχευε κίνδυνος διαφυγής της στο εξωτερικό, και η διαδικασία ορίστηκε για σήμερα το πρωί.

Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα «έσπασαν» την νεαρή

Μετά την αξιολόγηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων καθώς και των επιστημονικών εξετάσεων, οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι δεν συνδέονταν τα κομμάτια του παζλ, και κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση την 19χρονη, γύρω από την οποία έσφιξε ο κλοιός και αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Όπως τελικά παραδέχθηκε, η 19χρονη ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τρεις εκ των δώδεκα Ισραηλινών με τη θέληση της και ότι δεν την βίασαν.

Σε ότι αφορά το κίνητρο, ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των ερωτικών της πράξεων, κάποιος εκ των υπόπτων αντιλήφθηκε ότι την βιντεογραφούσε και ως εκ τούτου ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη. Έτσι θέλησε να τους εκδικηθεί, προβαίνοντας στη σχετική καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι επτά ύποπτοι που τελούσαν υπό κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι πέντε απελευθερώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, αφού εναντίον τους δεν προέκυψαν στοιχεία.

κατά φαντασία καταγγελία της

Στην πρώτη κατάθεση της η νεαρή είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι δύο από τους υπόπτους την κρατούσαν κάτω, πιέζοντας τα χέρια της, ενώ η ίδια έκλαιγε και τους έλεγε να την αφήσουν. Ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι φίλοι των δύο την βίασαν με τη σειρά και κάποιοι την κτύπησαν.

«Θυμάμαι μέχρι τη 1:00 περίπου. Οι φίλοι τους που δεν ήξερα, με βίασαν. Κάποιοι φορούσαν προφυλακτικά, κάποιοι όχι. Με πόνεσαν σε όλο μου το κορμί… Ένας από αυτούς με κρατούσε κάτω και μετά έβλεπα τουλάχιστον 12 πρόσωπα… Για μια ώρα, τον ένα μετά τον άλλο», είπε στην Αστυνομία, σύμφωνα με Ισραηλινό δημοσίευμα.
«Μετά που με άφησαν να φύγω λιποθύμησα. Μετά έφυγα τρέχοντας από το δωμάτιο, συνάντησα φίλους μου και με πήραν ημίγυμνη στην κλινική».

Αναμένονται αγωγές από τους Ισραηλινούς

Όπως προανήγγειλαν οι δικηγόροι των νεαρών υπόπτων τα επόμενα βήματα τους είναι πώς θα κινηθούν νομικά εναντίον της Βρετανίδας.

«Νομίζω πως το κορίτσι πρέπει να σκεφτεί σε τι υπέβαλε τα εφτά αυτά αγόρια», είπε συγκεκριμένα. «Οι μέρες τους στην φυλακή ήταν τρελές για αυτούς αλλά και για μένα. Καταλαβαίνεται πως είναι ανήλικοι, μικρά παιδιά, εξήγησε και ήταν για αυτούς μια άσχημη εμπειρία. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι που είναι τώρα στο σπίτι τους», ανέφερε ο δικηγόρος Νιλ Γιάλοβιτς.

Η εκδοχή φίλης της 19χρονης

Μιλώντας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, φίλη της 19χρονης, ανέφερε πως οι νεαροί βιντεογράφησαν τη συνεύρεση με την 19χρονη, χωρίς την συγκατάθεσή της, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς του νεαρού που θεωρείτο ο βασικός ύποπτος, ότι οι τρεις ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της και γνώριζε ότι οι ερωτικές τους πράξεις θα καταγραφούν σε βίντεο.

Όπως δήλωσε η φίλη της 19χρονης, «ακόμη και αν δεν την βίασαν, δεν είναι σωστό να βιντεογραφεί κάποιον χωρίς της συγκατάθεσή του και να το ανεβάσουν μετά στα social media. Την εξευτέλισαν και την πλήγωσαν και για αυτό έκανε την καταγγελία για βιασμό. Θα έπρεπε να πει την αλήθεια από την αρχή, επειδή το να βιντεογραφείς κάποιο χωρίς την συγκατάθεσή του, είναι αρκετά σοβαρό».