Παραλίμνι: 23 τα κρούσματα κορονοϊού μέχρι σήμερα


Ανησυχία επικρατεί στις Αρχές σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες ενώ ιδιαίτερα ανήσυχο είναι το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το φαινόμενο κατά το οποίο επιβεβαιωμένα κρούσματα αποκρύπτουν στενές επαφές, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η ιχνηλάτηση σωστά. 

Τις τελευταίες ημέρες είχε καταγραφεί αύξηση των περιστατικών της νόσου στην Επαρχία της Λάρνακας, με αρκετές αλυσίδες μετάδοσης να δημιουργούνται, ειδικά στις τάξεις του ποδοσφαίρου. 

Ένα πολύ καλό εργαλείο ανίχνευσης των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί ανά Επαρχία είναι η πλατφόρμα Κοίος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με βάση την πλατφόρμα καταγραφής της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, τα περισσότερα κρούσματα τα οποία καταγράφηκαν μέχρι και χθες Τρίτη 29/09 αφορούν τους εξής Δήμους/Κοινότητες:

Αραδίππου: 178 

Στρόβολος: 94

Πάφος: 68

Λάρνακα: 61

Λεμεσός: 59

Λακατάμεια: 48

Λευκωσία: 41 

Λατσιά: 35 

Παραλίμνι: 23

Αγλαντζιά: 22

Άγιος Δομέτιος: 20

Έγκωμη: 17

Γεροσκήπου: 16 

Ορόκλινη: 15 

Λιβάδια: 15  

Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία, η Αραδίππου εξακολουθεί να είναι η πρώτη σε θετικά κρούσματα ενώ αρκετά καταγράφονται και στον Στρόβολο. 

Σημειώνεται παράλληλα πως μέχρι στιγμής έχουν αποθεραπευτεί 1385 άτομα ενώ τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 299. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν κρούσματα για τα οποία δεν έχει καταγραφεί ο χώρος διαμονής τους ή κάποια από αυτά να αφορούν τουρίστες.