Παραλαμβάνει κανονικά την παρτίδα με τα εμβόλια της Johnson & Johnson η Κύπρος


Φτάνει κανονικά η παρτίδα με τα εμβόλια, που έχει παραγγείλει η Κυπριακή Δημοκρατία, από την εταιρία Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, η παρτίδα, που περιμένει η Κύπρος, είναι καθ’ οδόν και θα παραληφθεί αύριο, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπό τους. Αυτό δείχνει ότι η Κύπρος δεν επηρεάζεται από την απόφαση της εταιρείας, να καθυστερήσει την αποστολή δόσεων του εμβολίου στην Ευρώπη, προς το παρόν. Αναμένεται να παραληφθούν 2,400 εμβόλια.


Υπενθυμίζεται ότι η Johnson & Johnson δήλωσε την Τρίτη ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων της στην Ευρώπη και πως επανεξετάζει τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε ανθρώπους που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Να σταματήσει η χορήγηση το εμβόλιο Johnson & Johnson ζήτησαν νωρίτερα οι αμερικανικές αρχές, μετά από περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, υπάρχουν έξι περιστατικά που ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους στο αίμα εντός περίπου δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους.

Και οι έξι παραλήπτες ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών. Μια γυναίκα πέθανε και μια δεύτερη γυναίκα στη Νεμπράσκα νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.