Παραδόθηκε το τελικό πόρισμα για τα χρυσά διαβατήρια – Εκτός νομικού πλαισίου το 53%

Ο Νικολάτος παρέδωσε στο Γενικό Εισαγγελέα το τελικό πόρισμα για τα χρυσά διαβατήρια – Εκτός νομικού πλαισίου το 53%

Ο πρόεδρος και τα μέλη της τετραμελούς Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε για διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007 έως και την 17η Αυγούστου 2020 παρέδωσαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι το τελικό πόρισμα στο Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής Μύρωνα Νικολάτου προκύπτουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες, ενώ έκανε λόγο για μαζική παρανομία και υπέρβαση του νόμου από το εκάστοτε υπουργικό συμβούλιο, τους δικηγόρους, τους λογιστές, κτηματομεσίτες, developers και θεσμούς.

Όπως ανέφερε ο Μύρωνας Νικολάτος, από τους 6.779 αλλοδαπούς επενδυτές προκύπτει πως τα 3609 ή το 53% ήταν εκτός πλαισίου και αφορούσε οικογένειες επενδυτών ή διευθυντικά στελέχη εταιρειών. Από το υπόλοιπο 47% το 66% ικανοποιούσε όλα τα κριτήρια. Τόνισε επίσης πως το 92% των επενδυτών ικανοποιούσε το οικονομικά κριτήρια και το 88% ικανοποιούσε την μόνιμη κατοικία.

Το πόρισμα της επιτροπής αποτελείται από 780 σελίδες και συνοδεύεται από 5000 σελίδες παράτημα, και αφορούσε αιτήσεις για συνολικά 6.779 αλλοδαπούς επενδυτές.