Παπαγιάννης για ΑΚΕΛ

Για επικοινωνιακή πολιτική με στόχο να πληγεί το ΕΛΑΜ, κατηγορεί το ΑΚΕΛ ο βουλευτής του Εθνικού Λαϊκού Κόμματος Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κοινή πρόταση που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την Παιδεία, ήταν και δική τους πρόταση.

Ωστόσο, όπως προσθέτει, με μπροστάρη το ΑΚΕΛ, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αποδέχτηκαν να εγγραφεί και το ΕΛΑΜ σ’ αυτή την κοινή πρόταση.

Αυτούσια η δήλωση του βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη:

Η διαφύλαξη του δημόσιου σχολείου πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος, καθώς η ύπαρξη έστω και της παραμικρής πιθανότητας να καταργηθεί το δημόσιο σχολείο, θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία, αφού πολλά παιδιά συμπατριωτών μας θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να μην μπορούν να λάβουν έστω και την βασική εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην στάση των υπολοίπων κομμάτων, με μπροστάρη το ΑΚΕΛ. Η πρόταση που έχουν καταθέσει και τα υπόλοιπα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν και δική μας πρόταση, αλλά από ό,τι φαίνεται η επικοινωνιακή πολιτική του ΑΚΕΛ, που στόχο έχει να πλήξει και το Κίνημά μας, τους εμποδίζει να αποδεχθούν να εγγραφεί και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε αυτή την πρόταση.

Ελπίζω οι εκπαιδευτικοί να μάθουν ποια είναι η αλήθεια και ποιοι θέτουν πάνω από το συλλογικό συμφέρον, τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.

Κλείνοντας, καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την ετσιθελική της στάση, καθώς τις επιπτώσεις των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί θα τις πληρώσουν πρώτα από όλα οι ίδιοι οι μαθητές.

Σε δήλωση για την κοινή πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, χωρίς ωστόσο να γίνεται η όποια αναφορά στο ΕΛΑΜ.

Αυτούσια η δήλωση του Γιώργου Λουκαΐδη:

"Η κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Παιδείας κατέληξε σε αναβολή της σημερινής συζήτησης μέχρι και την Παρασκευή. Αυτή η εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα κυρίως και πρωτίστως του γεγονότος ότι ο Υπουργός Παιδείας αποδέχτηκε να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει την κοινή πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι μονομερείς αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση. Η πρόταση που έχουν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης πιστεύουμε ότι είναι στέρεη και πραγματικά δίνει προοπτικές, ώστε, αν τύχει αξιοποίησης από πλευράς του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, να τερματιστεί αυτή η κρίση που τόσο έχει ταλανίσει και τον εκπαιδευτικό κόσμο και γονείς και την κοινωνία ολόκληρη".

Στο μεταξύ σε άλλη ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ, επιτίθεται εκ νέου στο ΑΚΕΛ, με αφορμή όπως υποστηρίζει δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου στα τουρκικά με ευχές προς τους τουρκοκύπριους για τη εορτή του Μπαϊραμίου.

Το ΕΛΑΜ κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι λίγες μέρες προηγουμένως δεν τοποθετήθηκε για τους εορτασμούς στα Κόκκινα, ούτε κατά πόσο η δήλωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών, αποτελεί και επίσημη θέση του κόμματος.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την ενέργεια του ΑΚΕΛ να εκδώσει στις 21 Αυγούστου του 2018 Δελτίο Τύπου και στα τούρκικα, με ευχές προς τους τουρκοκύπριους για εορτή του Μπαϊραμίου, την ίδια στιγμή που το ίδιο κόμμα δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση λίγες μέρες προηγουμένως για τους προκλητικούς εορτασμούς στα Κόκκινα, ούτε τοποθετήθηκε δημόσια κατά πόσο η επαίσχυντη δήλωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία, αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος.

Φαίνεται κάποιους τους ενοχλεί κάθε αναφορά σε Χριστιανική Θρησκεία, σε Ελλάδα και σε Ελληνικό Έθνος, αλλά ΔΕΝ έχουν κανένα πρόβλημα με την Μουσουλμανική Θρησκεία, τον τουρκικό σοβινισμό".