Πάνος: Να ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός–Σε ένα μήνα θα είναι καθαρή η Κύπρος (vid)


Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο δρ Γιώργος Πάνος, ο οποίος μίλησε για την έξαρση της πανδημίας στην Κύπρο, ενώ πρότεινε να ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός.

Αρχικά ανέφερε ότι εδώ και δέκα μέρες έχει ξεφύγει η κατάσταση, ενώ πρότεινε να ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός της Κύπρου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Υπάρχει ο τρόπος με το PCR και με την μέθοδο δεξαμενής». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι μπορούν να ελεγχθούν από πέντε μέχρι οκτώ άτομα, τονίζοντας ότι αν γίνει αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλυφθεί ο πληθυσμός.

Στη συνέχεια μίλησε και για τα rapid τεστ τονίζοντας ότι έχουν πιθανότητα λάθους μέχρι και 15%. «Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συμπωματικά άτομα, για παιδιά και ως ενδιάμεση λύση. «Θα πρέπει να δώσουμε βάρος στην μοριακή εξέταση η οποία είναι ακριβείας». Προσέθεσε ότι μπορεί να γίνει όταν επιστρατευτούν όλα τα μηχανήματα PCR.

«Να ελεγχθεί και να ξανά ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός και όποιος είναι θετικός να απομονώνεται ή να νοσηλεύεται αν χρειαστεί. Σε ένα μήνα η Κύπρος θα καταστεί ένα καθαρό μέρος», ανέφερε.

Εξήγησε ότι έτσι θα υπάρχει μια κανονική οικονομική δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε συνεχώς σε μέτρα και ιχνηλατήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι την δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να γίνει σωστή ιχνηλάτηση, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να παρθούν πολύ τολμηρές και σωστές αποφάσεις.

Δείτε το βίντεο: