Πανεπιστήμιο Αγίας Νάπας: 4.000 φοιτητές από Κύπρο και εξωτερικό


Η έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για εκμίσθωση γης σε ενδιαφερόμενη κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν Λιβανέζοι επενδυτές άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής μονάδας στην Αγία Νάπα. 

Ο λόγος για το American University Cyprus, του οποίου οι ιδιοκτήτες έχουν ως στόχο λειτουργίας και ολοκλήρωσης του το 2023.

4000 φοιτητές από Κύπρο και εξωτερικό

Με βάση το business plan της κοινοπραξίας το οποίο εξασφάλισε και παρουσιάζει η ιστοσελίδα  InBusinessNews, το American University Cyprus, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 4,000 φοιτητές, από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Ιορδανία, Ρωσία, Βιετνάμ, Κίνα και άλλες χώρες.

Οι Σχολές του Πανεπιστημίου

Σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες Σχολές:

-Business Administration and Economics

-Hospitality Management, Tourism and Traveling

-Fine Arts και Sciences and Engineering.


Παράλληλα μελλοντικά αναμένεται να λειτουργήσει Σχολή σχετική με την Ενέργεια (Οil, Gas and Green Energy Modules)

 

Συνεργασία με γνωστό αμερικάνικο Πανεπιστήμιο

Eπιπρόσθετα θα παρέχει και την ευκαιρία για συνεργασία με γνωστό και φημισμένο αμερικανικό Πανεπιστήμιο το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τι θα περιλαμβάνει

Στόχος είναι η δημιουργία ενός "πράσινου" Πανεπιστημίου το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες και θα περιλαμβάνει:

 

-Μεγάλο αριθμό εργαστηρίων

-Καφετέρεια

-Θέατρο

-Γυμναστήριο

-Γήπεδα καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας 

 

Χαιρετίζει το ΕΒΕΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανακοίνωση του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) εκφράζει την ικανοποίηση και χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης  για την εκμισθώση κρατικής γης στην Αγία Νάπα για δημιουργία πανεπιστημιακής μονάδας στην περιοχή.

 
Όπως αναφέρει η προσπάθεια, που άρχισε πριν περίπου τέσσερα χρόνια από τον τέως Δήμαρχο Αγίας Νάπας και νυν Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο, συνεχίστηκε από τον νυν Δήμαρχο κ. Χρήστο Ζαννέτο με αίσιο αποτέλεσμα.

Το ΕΒΕΑ πιστεύει ότι η δημιουργία του Πανεπιστημίου θα δώσει ώθηση στην καταπολέμηση της εποχικότητας στις επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα αλλά και στις γύρω κοινότητες και Δήμους, αφού ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 4,000, θα ζει και θα δραστηριοποιείται στην περιοχή δίνοντας ζωή στην περιοχή και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η ίδρυση του Πανεπιστήμιου είναι ακόμη ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, που μαζί με επιπλέον άλλα σχεδιαζόμενα έργα όπως π.χ. η δημιουργία γηπέδων γκολφ και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχή, θα δώσουν ζωή ολόχρονα στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου και θα βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, επισημαίνει το ΕΒΕΑ.


Πηγή: InBusinessNews