Παίρνουν πίσω τα χρήματά τους οι επιβάτες των ακυρωθείσων πτήσεων

Κανένας από τους επιβάτες της Cobalt που έκοψε εισιτήριο για να τα ταξιδέψει και η πτήση του δεν θα πραγματοποιηθεί ως αποτέλεσμα του λουκέτου της εταιρείας, δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματά του. 


 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: reporter.com.cy
 


Όπως ανέφεραν στον REPORTER άριστα ενημερωμένες πηγές, τα χρήματα για την αγορά εισιτηρίου-μια διαδικασία που πλέον στην ολότητά της γίνεται μόνο ηλεκτρονικά-, καταλήγουν σε συγκεκριμένο λογαριασμό και ακολούθως, μετά την πραγματοποίηση της πτήσης, στην εταιρεία.
 
Συνεπώς, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, δεδομένου ότι οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί, τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό του κάθε πελάτη μέσω της πιστωτικής κάρτας με την οποία προέβη στην αγορά του εισιτηρίου του. Κάτι που, όπως επισήμανε, είναι απλώς θέμα χρόνου.      
 
Τονίζεται πως το πιο πάνω αφορά πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, και όχι επιβάτες που ήδη ταξίδεψαν και παραμένουν «εγκλωβισμένοι», είτε στην Κύπρο είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
 
 

Σημειώνεται πως σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε μετά το κλείσιμο της Cobalt Air. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπό την προεδρία της αρμόδιας Υπουργού, Βασιλικής Αναστασιάδου.
 
Όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) στη σύσκεψη συμμετέχουν εκτός από εκπροσώπους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως της Πολιτικής Αεροπορίας και του Γενικού Λογιστηρίου, η εταιρεία JCC και εκπρόσωποι της Cobalt Air, καθώς και δυο ταξιδιωτικών γραφείων που πρόκειται να αναλάβουν την μεταφορά των επιβατών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι, από και προς την Κύπρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ αυτές είναι τα ταξιδιωτικά γραφεία Top Kinisis Travel και Orthodoxou Travel.
 
Στο μεταξύ, δεκάδες είναι τα τηλέφωνα που δέχεται από το πρωί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από Κύπριους και ξένους πολίτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την εταιρεία Cobalt Air.
 
Η απάντηση που δίδεται είναι ότι θα εκδοθεί μέχρι το μεσημέρι επίσημη ανακοίνωση για να ενημερωθούν οι ταξιδιώτες για το τί μέλλει γενέσθαι και πως προτεραιότητα δίδεται στα άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο εξωτερικό και στην Κύπρο, λόγω του κλεισίματος της Cobalt Air.