«Παγώνει» απόψε η Κύπρος- Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο το βράδυ

Το βαροµετρικό χαµηλό που επηρεάζει την περιοχή εξασθενεί σταδιακά, ενώ νέο βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από την νύκτα της ∆ευτέρας.

 

Απόψε, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά αρχικά πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ.Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, στα ανατολικά, ταραγµένη, στα νότια µέχρι κυµατώδης και στα δυτικά και τα βόρεια, µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους µείον 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα. Τοπικά στα ορεινά αναµένονται χιόνια ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αρχικά, στα δυτικά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα βόρεια ταραγµένη και στα δυτικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί στα ορεινά αναµένεται να υπάρχει παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένονται χιόνια, ενώ τη νύκτα πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο και σε ηµιορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη θα υπάρχουν περίοδοι µε συννεφιά αλλά και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.