Παγκύπριες εξετάσεις: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα


Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο, 2.388 υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα Μαθηματικά Κοινού Κορμού, ενώ οι Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, με τα εξεταζόμενα μαθήματα: Ιστορία, Πληροφορική, Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών, Φυσική 4ωρο Τεχνικών Σχολών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στην Ιστορία θα παρακαθίσουν 1.163, στην Πληροφορική 791, στα Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών 596.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι προχωρούν οι βαθμολογήσεις και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν με τις βαθμολογήσεις, τους οπτικούς ελέγχους, τις καταχωρήσεις, «ωσότου καταφέρουμε να βγάλουμε τα αποτελέσματα για σκοπούς απόλυσης», όπως είπε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται τα αποτελέσματα τόσο για απόλυση όσο και για εισδοχή στα ΑΑΕΙ της Κύπρου, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι αναμένονται προς την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη, ούτως ώστε να σταλούν στα σχολεία για να μπορέσουν να βγουν τα απολυτήρια, ενώ για την κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας αναμένονται κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι το εξεταστικό δοκίμιο διορθώνεται από δύο βαθμολογητές με καλυμμένα τα στοιχεία, δεν βλέπει ο ένας βαθμολογητής τι βαθμό έδωσε ο άλλος και στη συνέχεια εάν υπάρχει μεταξύ των δύο βαθμολογητών 10% διαφορά ή και μικρότερη, τότε ο τελικός βαθμός είναι ο μέσος όρος εκείνων των δύο.

«Εάν είναι παραπάνω, τότε ξανά καλύπτονται οι βαθμολογήσεις και πάει για αναβαθμολόγηση από τρίτο βαθμολογητή και μετά είναι ο μέσος όρος εκείνων των τριών», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς για το πώς κύλησε μέχρι στιγμής η εξεταστική διαδικασία, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι όλα κύλησαν όλα ομαλά.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία των Ειδικών Εκπαιδευτικών Κέντρων για κρούσματα και επαφές, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι όλα λειτούργησαν άψογα με τα Ειδικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.