Παγκύπρια εκστρατεία κατά του καπνίσματος σήμερα από την Αστυνομία



Η Αστυνομία πραγματοποιεί από τις 7π.μ. σήμερα, μέχρι τις 7π.μ. αύριο, παγκύπρια εκστρατεία κατά του καπνίσματος. 

 

Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στον έλεγχο για την παράνομη πώληση και χρήση καπνικών προϊόντων σε/από ανήλικους και θα γίνουν εντατικοί έλεγχοι. Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα στους χώρους παράνομης πώλησης, στους οποίους συχνάζουν ανήλικοι και στη χρήση καπνικών προϊόντων από ανήλικους. 

 

Όπως εξηγεί η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, η 31η Μαΐου κάθε χρόνου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, σε μια προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμός Υγείας, να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο το κοινό, για τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. 

 

«Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, το κάπνισμα σκοτώνει κάθε χρόνο σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους, από τους οποίους οι 600,000 είναι παθητικοί καπνιστές. Με αφορμή την σημερινή Ημέρα, για ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες του στην υγεία, η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνει και φέτος τις προσπάθειες της στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για εφαρμογή του νόμου για χώρους ελεύθερους από καπνό», σημείωσε η Αστυνομία.