Παγκόσμια κούρσα για το εμβόλιο που θα σκοτώσει τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)


Ολόκληρος ο πλανήτης κρέμεται από τα χείλη της επιστημονικής κοινότητας για το εμβόλιο εκείνο που θα βάλει φρένο στην πανδημία του κορωνοιού.

Στη μάχη η Ρωσία

Η Ρωσική Υπηρεσία Υγείας Καταναλωτών ανακοίνωσε πως Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν δοκιμές εμβολίου κατά του ιού. Το εργαστήριο στο οποίο γίνονται οι δοκιμές πρωτότυπων εμβολίων κατά του κορωνοιού βρίσκεται στη Σιβηρία. Κατά το πρώτο στάδιο των δοκιμών, οι επιστήμονες του Κέντρου Βιοτεχνολογίας και Ιολογίας Vektor, έχει αναπτύξει εμβόλια των οποίων ελέγχεται η αποτελεσματικότητά τους και η συνιστώμενη δόση τους.

Το δικό τους χρονοδιάγραμμα λέει πως το εμβόλιο θα είναι στα χέρια μας τέλη του 2020.

Δοκιμές και στην Οξφόρδη

Την δική τους μάχη με το χρόνο δίνουν και ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με δοκιμές εμβολίου που γίνονται σε ανθρώπους. Τα νέα φαίνεται να είναι ενθαρρυντικά αφού η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου είναι πολύ ευχαριστημένη με την πορεία των δοκιμών, κάτι που τους κάνει να πιστεύουν πως το εμβόλιο θα το έχουμε στα χέρια μας…τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα για την επιτάχυνση των ερευνών έχει ριχθεί και αρκετό χρήμα αφού 22 εκατομμύρια λίρες επενδύονται στην δοκιμή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τρέχει ακόμη ένα πρόγραμμα εμβολίου και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σάουθαμπτον. Η δοκιμή θα συμπεριλάβει μέχρι και 510 υγιείς εθελοντές μεταξύ 18 και 55 χρονών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό το εμβόλιο στοχεύει να μεγαλώσει τα αντισώματα στον ανοσοποιητικό σύστημα και θα καταστρέψει τον ιό.

Γερμανία

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων ανακοίνωσε την έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών που θα πραγματοποιούνται τους επόμενους μήνες. Μάλιστα διευκρινίζεται πως πρόκειται για το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο παγκοσμίως για το οποίο δίνεται έγκριση για κλινικές δοκιμές. Το ίδιο συμβαίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από εταιρεία που ειδικεύεται σε θεραπείες κατά του καρκίνου.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά η οποία έρχεται να μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε την εξίσωση για το εμβόλιο.

Αδάμος Χατζηπαναγή

‘’Κατανοούμε όλοι ότι θέλουμε επειγόντως το εμβόλιο αλλά πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Πρέπει να είναι ασφαλές πάρα πολύ για να βγει και αποτελεσματικό και αυτό για να γίνει απαιτείται πολύς χρόνος…και όχι μόνο κάτι μήνες.’’

Το εμβόλιο αναμφισβήτητα είναι αυτό που θα σταματήσει τον κορωνοιό παρ’ όλα αυτά ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικές αυτές οι δοκιμές


Πηγή:alphanews.live