Οζερσάι: Να μπορούν να περνούν τα οδοφράγματα πολίτες τουρκικής καταγωγής!

Δημοσιογράφους από 17 ξένα ΜΜΕ που βρίσκονται στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της ανακήρυξης του ψευδοκράτους ενημέρωσε σήμερα ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό, τις θέσεις των Τ/κ και για το θέμα των υδρογονανθράκων αλλά και για το μέλλον της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Η ενημέρωση και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν κεκλεισμένων των θυρών.
 
Στο μεταξύ, όμως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή του «Μπαϊράκ» χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τα δύο οδοφράγματα άνοιξαν ταυτόχρονα, θα ανοίξουν – είπε – και άλλα οδοφράγματα όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες, αλλά έκανε λόγο σε διακρίσεις των «υπηκόων» του ψευδοκράτους από την ε/κ πλευρά κατά τις διελεύσεις.
 
Το να μην μπορούν να περάσουν στο «νότο», συνέχισε, «πολίτες» του ψευδοκράτους που είναι τουρκικής καταγωγής, είναι κάτι ενοχλητικό και μίλησε για προτάσεις της τ/κ πλευράς επί αυτού του θέματος. «Εύχομαι ότι η ε/κ πλευρά το επόμενο διάστημα θα αντικρίσει πιο θετικά τις προτάσεις της τ/κ πλευράς και θα υπάρξει πρόοδος σε αυτό το θέμα».
 
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γκαζιαντέπ, Μεσούτ Αγιάρ εκφράζει την αντίδραση των «υπηκόων» του ψευδοκράτους τουρκικής καταγωγής που δεν μπορούν να περάσουν στην «νότια Κύπρο».
 
Θέλουν, αναφέρει, να επωφεληθούν όλοι οι «πολίτες» του ψευδοκράτους από την ελεύθερη διακίνηση σε όλο το νησί και δεν μπορούν να αποδεκτούν αυτόν τον διαχωρισμό που γίνεται εναντίον τους. Στηρίζουν, συνεχίζει, το άνοιγμα οδοφραγμάτων και θέλουν να συμβάλλουν σε βήματα ειρήνης και ζητεί όπως επιτραπεί η διέλευση στις ελεύθερες περιοχές σε όλους τουρκικής καταγωγής «πολίτες» του ψευδοκράτους έχουν δικαίωμα ψήφου στην «τδβκ».