Αγία Νάπα: Ουρές στα εκλογικά κέντρα


Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα τις Αγίας Νάπας για εκλογή του νέου Δημάρχου μετά την υπουργοποίηση του Γιάννη Καρούσου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 3334 ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 2687 Κύπριοι και 647 Κοινοτικοί, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται μαζικά στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου για να ασκήσουν το δικαίωμα τους.


Χαρακτηριστικές οι ουρές που σχηματίζονται, ενώ λόγω του διαλείμματος στις 12:00 χρειάστηκε να επέμβουν οι αστυνομικοί ώστε να μην μπαίνουν άλλοι στο χώρο.


Το δημαρχιακό θώκο διεκδικεί ο Χρίστος Ζαννέτου και η Αιμιλία Ξύδια.


Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής Γεώργιο Χρυσαφίνη μέχρι και τις 12:00 μ.μ άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 1183 εκλογείς, ποσοστό που ανέρχεται στο 35%. Από τους εκλογείς αυτούς 947 είναι Κύπριοι και 236 είναι κοινοτικοί.

Από το πρωί βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας ο πρώην Δήμαρχος και νυν Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα συγκινημένος.

"Ιδιαίτερα ημέρα και για εμένα και για την Αγία Νάπα. Ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές και δεν είμαι υποψήφιος."

Ευχήθηκε καλή ψήφο στους συνδημότες του και ανέφερε ότι ο επόμενος Δήμαρχος έχει καλό υλικό πάνω στο οποίο μπορεί να δουλέψει.

"Η Αγία Νάπα είναι ο πιο βιώσιμος Δήμος της Κύπρου, με πλεονάσματα, ο επόμενος Δήμαρχος θα ξεκινήσει σε γερά θεμέλια."

Και έδωσε δύο συμβουλές...

"Η πρώτη συμβολή είναι η ενότητα, η δεύτερη είναι ότι ο Δήμος πρέπει να είναι πάνω από το προσωπικό συμφέρον του καθενός. Όποιος εκλεγεί, εγώ θα είμαι δίπλα στην Αγία Νάπα πάντα."

Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Χρίστος Ζαννέτου, τον οποίο στηρίζουν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και το Κόμμα για τα Ζώα.

"Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα είναι σεβαστό και την επόμενη μέρα θα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι για το καλό της Αγίας Νάπας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνδημότες μου καλή ψήφο, ο καθένας να αποφασίσει τι θα πράξει."

Στις κάλπες προσήλθε και η υποψήφια Δήμαρχος Αιμιλία Ξύδια.

"Σήμερα είναι μια μέρα για όλους τους κατοίκους της Αγίας Νάπας για να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Είναι πια πολύ σημαντική εκλογική αναμέτρηση για την Αγία Νάπα, καλώ όλους τους κατοίκους να έρθουν να ασκήσουν το δικαίωμα τους."

Ξεκαθάρισε επίσης ότι διεκδικεί έναν αυτόνομο Δήμο.


Πηγή: alphanews.live