Ορμήδεια: Τα νεότερα από τη δολοφονία


Στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας μεταφέρθηκε η σορός του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη μετά τη διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς, ωστόσο τον ακριβή αριθμό αναμένεται να καταδείξει η νενομισμένη νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί σήμερα ή αύριο. Όπως εικάζουν οι ανακριτές, μετά από λήψη πληροφοριών, η δολοφονική ενέδρα πιθανώς να έγινε με κυνηγετικό όπλο. 

Ο θάνατος του θύματος ήταν ακαριαίος ενώ ο δράστης ή η δράστες φαίνεται να κρύβονταν σε θάμνους πέριξ της πατρικής οικίας του 29χρονου ενώ φέρεται να διέφυγαν από τη σκηνή με μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 23:11 χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία στο ΚΕΜ Αμμοχώστου ότι στην Ορμήδεια ρίχθηκαν πυροβολισμοί και υπήρχε τραυματισμένο ένα άτομο.


Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ και του ΟΠΕ Αμμοχώστου, των Αστυνομικών Σταθμών Ξυλοφάγου, Ξυλοτύμπου και ο επόπτης ασφαλείας και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 22:55 τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος βρισκόταν στη βεράντα της πατρικής του οικίας.


Ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, άλλως Βαλεντίνος είχε τραυματιστεί από σφαίρα, από την δολοφονική ενέδρα σε βάρος του Φάνου Καλοψιδιώτη τον Ιούνιο του 2016, στην οποία δολοφονήθηκαν άλλα τρία πρόσωπα. 

Σε δηλώσεις του στη σκηνή του εγκλήματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι «το θύμα είναι γνωστό στις αρχές αφού στο πρόσφατο παρελθόν είχε απασχολήσει την Αστυνομία με διάφορες σοβαρές υποθέσεις».

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου κλήθηκε να αναφέρει κατά πόσον το θύμα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη ότι είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016.

Αφού ανέφερε πως «η Αστυνομία θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα» σημείωσε ότι «το θύμα ήταν ανάμεσα στους τραυματίες συγκεκριμένης δολοφονίας προσώπων που έγινε στην Αγία Νάπα» τον Ιούνιο του 2016.  

Τα  ακριβή αίτια θανάτου του 29χρονου θα εξακριβωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο αφού πρώτα διενεργηθεί στη σορό τεστ κορωνοϊού.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, το θύμα φαίνεται να είχε μεταβεί για επίσκεψη στο πατρικό του σπίτι και η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν αναχωρούσε.

Η Αστυνομία έχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία μετά τους πυροβολισμούς ακούστηκε μια μοτοσικλέτα να απομακρύνεται από τη σκηνή.