Οργή λαού για την ποινή-χάδι στον 34χρονο για το τροχαίο με θύμα 5χρονη στο Αβδελλερό. «Να κλέψεις αρνί περισσότερα χρόνια…»

Αντιδράσεις για την ποινή-χάδι που επιβλήθηκε στον 34χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στο Αβδελλερό – Η εύστοχη παρομοίωση με την κλοπή αρνιού του REACTION – «Να κλέψεις αρνί περισσότερα χρόνια…»

Οργή λαού προκάλεσε το ύψος της ποινής που επέβαλε το Δικαστήριο Λάρνακας στον 34χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την 5χρονη Μαρία-Χριστίνα στο Αβδελερό.

Στον 34χρονο που κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών κατά τρόπο ώστε η ικανότητα του για ασφαλή οδήγηση να είναι μειωμένη και οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας για το πρώτο εξάμηνο του 2018, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών.


Το γεγονός σχολιάζει εύστοχα ο οργανισμός REACTION σημειώνοντας πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε κατηγορία κλοπής αρνιού η ποινή που προνοεί η νομοθεσία είναι μεγαλύτερη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Περί Ποινικού Κώδικα Νόμο (ΚΕΦ. 154), παρ. 265 που αφορά την κλοπή ζώων, σε περίπτωση κλοπής αρνιού ή άλλου ζώου από τα ακόλουθα, άλογο, φοράδα, μουνούχος, γαϊδούρι, μουλάρι, καμήλα, ταύρος, αγελάδα, βόδι, κριάρι, αρνί, ευνουχισμένο αρνί, γίδα ή χοίρος, ή νεογνό τέτοιου ζώου, ή γεωργική σοδειά ή καρποί, ο υπαίτιος υπόκειται σε φυλάκιση πέντε χρόνων!