Οργάνωνε από την Κύπρο το εμπόριο ο γιος, έκανε delivery η μάνα

Το ύψος των ποινών στον 28χρονο Γιώργο Πικουνή και στην 67χρονη μητέρα του Χελεν Κατσιγιάννη, ανακοίνωσε το βρετανικό δικαστήριο του Exeter. Μητέρα και γιος ήταν κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Πρόκειται για Κύπριους του Λονδίνου, μέλη και οι δύο διεθνούς σπείρας που μετέφερε ηρωίνη και κοκαΐνη από την βρετανική πρωτεύουσα στο Πλίμουθ για 11 μήνες, και της οποίας εγκέφαλος ήταν ο 28χρονος, ο οποίος οργάνωνε το κύκλωμα από την Κύπρο.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή οκτώ χρόνων φυλάκισης στον 28χρονο και τρισίμιση χρόνων στην μητέρα του.

Συγκεκριμένα η Κατσιγιάννη κατηγορήθηκε ότι πραγματοποίησε 26 ταξίδια στο Ντέβον, μερικές φορές στη μέση της νύχτας, φέρνοντας ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών.

Η κατηγορούμενη, στο μέσο της δικαστικής διαδικασίας άλλαξε τη στάση της από άρνηση ενοχής, σε παραδοχή της κατηγορίας συμμετοχής της στη σπείρα και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο εισαγγελέας Sean Brunton, περιγράφοντας την υπόθεση είπε πως σε διάστημα 10 μηνών πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 33 ταξίδια -ίσως και περισσότερα, από τα οποία καταβλήθηκε ποσό περί τις £ 85.000 το οποίο κατατέθηκε σε τράπεζες στο Πλίμουθ και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο και απο εκεί στην Κύπρο.

Η Κατσιγιάννη αρχικά είχε ισχυριστεί ότι αγνοούσε εντελώς ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε εμπόριο ναρκωτικών, αλλά όπως είπε ο κ. Brunton στο δικαστήριο, τα γραπτά μηνύματα μεταξύ μητέρας και γιου αποδείκνυαν ότι εκείνη όχι μόνο ήξερε αλλά και βοηθούσε στην όλη “επιχείρηση” ενόσω αυτός ήταν στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν άλλα τρια πρόσωπα, 27, 45 και 39 χρόνων.