Οπισθοχώρηση Ερντογάν, επιστρέφουν τα ελληνικά πλοία (pic)


Το τουρκικό ωκεανογραφικο αν και σήκωσε άγκυρα χθες το βράδυ, αυτό ήταν για ελάχιστη απόσταση, απλά για να δέσει στο λιμάνι.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν το Oruc Reis, το οποίο θα έκανε έρευνες σε περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Ωστόσο, το ωκεανογραφικό τις τελευταίες μέρες ήταν ακίνητο και αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, με τις ελληνικές δυνάμεις να παρακολουθούν κάθε του κίνηση.

Και αυτό γιατί αν έβγαινε στα ανοιχτά, θα σήμαινε συναγερμό στο Πεντάγωνο.


Χθες το βράδυ όμως έκανε κίνηση, μόνο που ήταν για ελάχιστη απόσταση.

Ίσα ίσα για να δέσει κανονικά στο λιμάνι της Αττάλειας, όπου βρίσκεται μέχρι στιγμής.

Αποκλιμάκωση

Το σκηνικό αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί και από ελληνικής πλευράς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως στρατιωτικές πηγές τονίζουν πως μέσα στην ημέρα θα ξεκινήσει η απόσυρση κάποιων μονάδων του Πολεμικού Ναυτικοί.

Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός θα μείνει σε κομβική σημεία, προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις της γειτονικής χώρας στην περιοχή.

Η δήλωση του Ιμπραΐμ Καλίν

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις ερευνητικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το CNN Turk, ο Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την διακοπή των επιχειρήσεων ως εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων .