Olivewood: Έκλεισε νέα ταινία στην Κύπρο με διάσημο Αμερικανό ηθοποιό


Πράσινο φως από την επιτροπή αξιολόγησης του σχεδίου κινήτρων για την κινηματογραφική βιομηχανία πήρε και τρίτη ταινία, η οποία θα είναι μεγαλύτερου budget από την ταινία Jiu Jitsu που γυρίζεται αυτή την περίοδο στην Κύπρο με τη συμμετοχή του Nicolas Cage

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος το Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, η αρμόδια επιτροπή έχει πρόσφατα εγκρίνει την εν λόγω ταινία, η οποία θα έχει τους ίδιους παραγωγούς με το Jiu Jitsu, Martin J. Barab και Dimitri Logothetis.

Το κόστος παραγωγής της αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα €38 εκατ, budget κατά πολύ υψηλότερο από το κόστους €24,6 εκατ film Jiu Jitsu. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο η εταιρεία παραγωγής βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με πολύ διάσημο Αμερικανό ηθοποιό.


Η ταινία, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Man of War», θα γυριστεί εξολοκλήρου στο νησί μας. Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη του 2019 με αρχές του 2020.


Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, ενδιαφέρον για αξιοποίηση του σχεδίου κινήτρων της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν εκφράσει τουλάχιστον τρεις ακόμα εταιρείες παραγωγής από το εξωτερικό, χωρίς να έχουν ωστόσο υποβάλει ακόμα σχετική αίτηση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εταιρείες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότιο Αφρική. Μάλιστα, κάποιος από τους ενδιαφερόμενους μελετά το ενδεχόμενο να γυρίσει στο νησί μας reality show. Βεβαίως για τις προτάσεις τους, οι εταιρείες παραγωγής θα πρέπει να υποβάλουν σχετικές ετήσεις και ακολούθως να λάβουν έγκριση από την αρμόδια επιτροπη.

 

Σε μια άλλη εξέλιξη, ολοκληρώνονται σήμερα τα γυρίσματα που αφορούν τη συμμετοχή του Nicolas Cage στο film Jiu Jitsu και ο ίδιος αποχωρεί από την Κύπρο τις επόμενες ημέρες. Το Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός θα μιλήσει για την εμπειρία του από την παραμονή στο νησί μας.

 

Υπενθυμίζεται ότι πέραν του Jiu Jitsu, στην Κύπρο γυρίζεται αυτό το διάστημα και η ταινία «S.O.S. – Survive or Sacrifice», παραγωγής της εταιρείας Altadium Group, στην οποία συμμετέχει ο Αμερικανός ηθοποιός, William Baldwin.

  
Όπως φαίνεται, οι συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες του Invest Cyprus για ανάπτυξη του τομέα και προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο μέλλον να γίνουμε μάρτυρες και άλλων συμφωνιών με διεθνούς φήμης εταιρείες παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη χρονιά, το Υπουργικό Συμβούλιου ανέθεσε στον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) την προεδρία της επιτροπής αξιολόγησης του σχεδίου κινήτρων, καθώς και την αποκλειστική ευθύνη της ανάπτυξης και προώθησης του τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy