Όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις πρόσληψης στην Αστυνομία

Την έναρξη δύο διαδικασιών πρόσληψης συνολικά 286 νέων μελών, για κάλυψη των αναγκών της, ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία Κύπρου.

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, από χθες Τρίτη, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για πλήρωση 200 θέσεων στην Αστυνομία, 56 θέσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και 30 θέσεων Ειδικών Αστυνομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ariadni.gov.cy στο πεδίο «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ», αφού προηγουμένως δημιουργήσουν σχετικό προφίλ.

Οι αιτήσεις, υποβάλλονται από τις 7π.μ. της Τρίτης 26 Μαρτίου, μέχρι και τις 3μ.μ. της Δευτέρας 22 Απριλίου 2019. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ανέρχεται στα €45 και θα καταβάλλεται μέσω του συστήματος αποδοχής πληρωμών της JCC. Όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέση και για τις δυο διαδικασίες, (η διαδικασία πρόσληψης για τις θέσεις Ειδικών Αστυνομικών είναι διαφορετική από τη διαδικασία πρόσληψης Αστυνομικών/ Πυροσβεστών) θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστές αιτήσεις, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο για κάθε αίτηση.

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση

Σε περίπτωση προκήρυξης θέσεων στην Αστυνομία / Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή σε γραπτή εξέταση, σύμφωνα με των περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμων του 1998 έως 2008, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ariadni.gov.cy

Για να μπορέσει ο υποψήφιος να υποβάλει την αίτησή του, απαιτείται πρώτα να δημιουργήσει προφίλ ως Πολίτης (Φυσικό Πρόσωπο) στο ΑΡΙΑΔΝΗ, το οποίο θα πρέπει να πιστοποιήσει σε Κυβερνητικό Οργανισμό (ΚΕΠ, ή Κεντρικά Ταχυδρομεία ΚΕ.ΠΟ), προσκομίζοντας το Δελτίο Ταυτότητας του, καθώς και τον Αριθμό Προφίλ (Profile ID) που θα του αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μαζί με την αίτηση, θα πρέπει να σαρώνονται και υποβάλλονται όλα τα σχετικά πιστοποιητικά που αναφέρονται στην αίτηση. Τέτοια είναι:

Πιστοποιητικό Γέννησης ή Πολιτογράφησης (εγγραφή ως Κύπριος Πολίτης).

Απολυτήριο Αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα ή Πτυχίο Τριτοβάθμιας τουλάχιστο Σχολής Μεταλυκειακού Επιπέδου.

Διπλώματα / Πτυχία Ανώτερων / Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αναγνωρισμένα πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν πρόσθετα προσόντα (π.χ. κυβερνητικές εξετάσεις, G.C.E., L.C.C. κτλ.).

Πιστοποιητικό Γνώσης Ξένων Γλωσσών.

Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου «Α» Πλήρες, που να αποδεικνύει ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας ή τη νόμιμη απαλλαγή. Το οποίο να έχει εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο των 6 μηνών πριν από την ημερομηνία προκήρυξης.

Οι αιτήσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται ορθά συμπληρωμένες, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στην προκήρυξη.  Αιτήσεις οι οποίες είναι ελλιπείς ή υποβάλλονται εκπρόθεσμα, θα απορρίπτονται αυτόματα από το σύστημα.

Για ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης, θα πρέπει ο αιτητής να καταβάλει το ποσό των €45 μέσω του συστήματος αποδοχής της JCC.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις αναφορικά με τα προσόντα / κριτήρια για πρόσληψη, τους όρους υπηρεσίας, τις ημερομηνίες προκήρυξης και λήξης νέων θέσεων για διεξαγωγής εξετάσεων, καθώς και την εξεταστέα ύλη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Προσλήψεων στην Αστυνομική Ακαδημία στα τηλέφωνα 22808236 και 22808483.»