Όλες οι πληροφορίες για τα επτά νέα κρούσματα στην Κύπρο


Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, με τους ασθενείς πλέον να ανέρχονται στους 21, ενώ αναμένονται άλλα εκατοντάδες αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-       Πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν.

-       Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

-       Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για τους ασθενείς αυτή τη στιγμή (ηλικίες, φύλο, πόλεις, από πού ήρθαν στην Κύπρο, κτλ), ενώ τα πέντε κρούσματα που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν πρόκειται για επαφές του γιατρού, αλλά πρόκειται για πρόσωπα από την οικογένεια των δύο αδελφιών στην Λάρνακα, τα οποία το ένα επιβεβαιώθηκε χθες και το άλλο σήμερα.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εφτά κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.