Όλες οι λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις μας


Παρόμοιο με το ελλαδικό μοντέλο για περιορισμό των μετακινήσεων θα είναι το πλάνο της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με το SigmaLive η Κυβέρνηση επεξεργάζεται το τελικό πλάνο με το οποίο το απόγευμα της 24ης Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή ο περιορισμός των μετακινήσεων, με βάση και το νέο διάταγμα το οποίο τίθεται σε ισχύ.

Η Κυβέρνηση, με τη στενή συνεργασία και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θα θέσει σε εφαρμογή τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινούμαστε από το απόγευμα της 24ης.

Οι πολίτες θα αποστέλνουν σε συγκεκριμένο αριθμό sms όπου θα αναφέρουν τις μετακινήσεις τους ενώ σε σχετική πλατφόρμα θα δοθούν τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών όπως για παράδειγμα ο ταχυδρομικός τους κώδικας προκειμένου να μπορεί να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος.

Τα πρώτα 24ωρα θα γίνει αξιολόγηση των στοιχείων και τις επόμενες μέρες ίσως τεθεί περιορισμός αν για παράδειγμα κάποιος πολίτης αποστείλει το ίδιο sms αρκετές φορές.

Εντός της μέρας σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Κυβέρνηση θα αναλύσει όλες τις παραμέτρους για το τι ακριβώς θα ισχύσει από το απόγευμα της 24ης Μαρτίου.

Οι πολίτες θα κληθούν να συμπληρώσουν, έντυπο που θα αναφέρουν τον σκοπό της μετακίνησης.

Μεταξύ άλλων θα καταγράφονται:

- Για μετάβαση στην οικία μετά από υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό ή καραντίνα
- Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
- Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη σε γιατρό
- Μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη
- Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας
- Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην οικία μου, για ατομική σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου

- Μετάβαση σε κατάστημα για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης