Οι τιμές διαμερισμάτων και σπιτιών στην επ. Αμμοχώστου!

Στα υψηλότερα επίπεδα από όλες τις επαρχίες βρέθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018 ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου στη Λεμεσό, φτάνοντας τις 78,6 μονάδες (με βάση Α' Τρίμηνο του 2010=100), με την Πάφο και τη Λευκωσία να ακολουθούν με 75,6 και 75,4 αντίστοιχα.


Ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών της ΚΤΚ που αφορά οικίες και διαμερίσματα  αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 1,8%, ενώ ξεπέρασε τον μέσο όρο των τεσσάρων τριμήνων προηγούμενων χρονιών, δηλαδή του 2017, του 2016 και του 2015, φτάνοντας τις 75 μονάδες.

Ο Δείκτης παρουσιάζει συνεχή ανάκαμψη από το τρίτο τρίμηνο του 2016.


Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΚΤΚ, η άνοδος στον τομέα των ακινήτων αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα.

Ελαφρώς πιο θετικά κινήθηκε ο δείκτης για τις οικίες (75,1 μονάδες) σε σχέση με τα διαμερίσματα (74,8 μονάδες). Πρωτιά κατέγραψε ο συνολικός δείκτης των κατοικιών (οικίες και διαμερίσματα) στη Λεμεσό, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση με μικρή απόσταση η μία από την άλλη βρίσκονται η Πάφος και η Λευκωσία.


kentrikitimes

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κορυφή βρέθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους η Λεμεσός όσον αφορά των Δείκτη Τιμών για διαμερίσματα, με την πρωτεύουσα να ακολουθεί. Χαμηλότερες είναι οι επιδόσεις για την Πάφο, τη Λάρνακα και την επαρχία Αμμοχώστου. Σημειώνεται ότι η επίδοση της Λεμεσού αγγίζει τον μέσο όρο των τιμών διαμερισμάτων του 2013.

Αντίθετα, την πρωτιά στις τιμές των οικιών, με βάση τον δείκτη της ΚΤΚ, έχει η Πάφος, ενώ δεύτερη κατατάσσεται η Λεμεσός, τρίτη η Λευκωσία, τέταρτη η επαρχία Αμμοχώστου και τελευταία η Λάρνακα.


kentrikitimes2