Οι προθέσεις Ζέτας για περαιτέρω στήριξη επιχειρήσεων


Την πρόθεση της για στήριξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τόνισε σε χθεσινή της συνάντηση με τις ηγεσίες των οργανώσεων των Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Συγκεκριμένα η υπουργός επεσήμανε πως θα καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς τα υφιστάμενα σχέδια για στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού λήγουν στις 31 Οκτωβρίου

Στην ουσία αυτή η επιδότηση θα γίνει μέσω του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς η ίδια τακτική ακολουθείτο και τα προηγούμενα χρόνια.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που χρειάζονται στήριξη, πρόθεση της υπουργού είναι πως σε πρώτη φάση η στήριξη να επεκταθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και ακολούθως εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο να υπάρχει πρόνοια στον κρατικό προϋπολογισμό για στήριξη μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Στη συνάντηση πάντως που ακολούθησε αυτή των Ξενοδόχων στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων τονίστηκε και η ανάγκη για περαιτέρω στήριξη των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Κύπρου.

Τέλος, ανοικτό φαίνεται να είναι και το ενδεχόμενο επέκτασης του σχεδίου επιδότησης διακοπών για εγχώριο τουρισμό το οποίο λήγει στο τέλος Νοεμβρίου του 2020, μέχρι τον Μάρτιο του 2021.