Οι παραδοχές του 35χρονου απαγωγέα-Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες είναι ο 35χρονος φερόμενος απαγωγέας των δυο 10χρονων.

Ο 35χρονος τέθηκε χθες υπό 8μερη κράτηση και μεταφέρθηκε από τη Λάρνακα στην Λευκωσία για κράτηση. Η διαδικασία στο Δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενώ εντός της αίθουσας βρίσκονταν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σκοπός της απαγωγής ήταν τα λύτρα, πράγμα που ανέφερε από την πρώτη ώρα ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο 35χρονος προέβη σε διάφορους ισχυρισμούς, τους οποίους η Αστυνομία ερευνά, αναμένοντας και την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, στοιχεία που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση. Δεν αποκλείεται μάλιστα να οδηγήσουν την Αστυνομία σε νέες έρευνες. Στο παρόν στάδιο οι ανακριτές αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δεκάδων τεκμηρίων που περισυνέλλεξαν από το διαμέρισμα του δράστη.

Οι κατηγορίες

- Απαγωγή
- Αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό
- Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης
- Άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος

Στο Δικαστήριο εξάλλου χθες κατατέθηκε πλαστή ταυτότητα δάσκαλου την οποία ο 35χρονος φορούσε στον λαιμό. Με αυτήν ξεγέλασε τα δυο αγόρια λέγοντάς τους ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν.