Οι νεαροί Βρετανοί θα συνεχίσουν να κατακλύζουν την Αγία Νάπα μετά το Brexit

Οι προβλέψεις των ειδικών στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι νεαροί Βρετανοί θα συνεχίσουν να κατακλύζουν δημοφιλείς προορισμούς όπως η Αγία Νάπα και το Μαγκαλούφ στη Μαγιόρκα τα επόμενα χρόνια παρά το Brexit.

Συγκεκριμένα, βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται τουριστικούς πράκτορες, αναφέρουν ότι τα κράτη μέλη «θέλουν» τους νεαρούς τουρίστες, αφού είναι σημαντικό έσοδο για την οικονομία τους.

Εντούτοις, όπως προειδοποιούν, οι Βρετανοί τώρα θα πρέπει να συμπληρώνουν πολλές αιτήσεις πριν ξεκινήσουν για τους δημοφιλείς αυτούς προορισμούς.

Το ίδιο δημοσίευμα επικαλούμενο δηλώσεις του ειδικού σε θέματα τουρισμού, Frank Brehany, αναφέρει: «Θα κοπεί η όρεξη στους νεαρούς να πηγαίνουν σε τέτοιου είδους διακοπές μετά το Brexit; Όχι. Νομίζω η συχνότητα με την οποία ταξίδευαν θα μειωθεί αλλά όπως και οι υπόλοιποι, οι νεαροί θα πρέπει να κατανοήσουν τη γραφειοκρατία».

«Στην τελική οι νεαροί θα συνεχίσουν να επιθυμούν να ταξιδέψουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σε τέτοιου είδους προορισμούς», συμπληρώνει ο Chris Wright.

Μάλιστα οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από κράτη μέλη της ΕΕ ότι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για διευθέτηση των τουριστικών θεμάτων.

Εντούτοις, αναμένεται ότι τα νέα ταξιδιωτικά πακέτα θα περιλαμβάνουν ενδεχομένως το κόστος της βίζας για επίσκεψη σε ευρωπαϊκή(με το πέρας της μεταβατικής περιόδου) χώρα καθώς και ακριβοπληρωμένες ταξιδιωτικές ασφαλίσεις. Γι αυτό και καλούν τους τουρίστες να προετοιμαστούν γι αυτές τις αλλαγές.