«Οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μια μπόχα»-Στη δημοσιότητα νέο απόσπασμα από ομιλία του Μόρφου Νεόφυτου

Νέο απόσπασμα από την επίμαχη ομιλία του Μόρφου Νεόφυτου έδωσε στη δημοσιότητα η Accept - LGBTI Cyprus.

 

Στο νέο απόσπασμα ο Μητροπολίτης Μορφου, εξιστορεί μια ιστορία σύμφωνα με την οποία, οι «άγιοι άνθρωποι» μυρίζουν την «ξεχωριστή και διακριτική», όπως την αποκαλεί μυρωδιά των ομοφυλοφίλων.

 

«Έχω ένα παράδειγμα», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου και συνέχισε. «Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε ένα άνθρωπο του Θεού και όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. ‘’Ε νεαρέ έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα ’’Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. ‘’Όπως πέρασες βρωμούσες. Έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά και το γνωρίζω’’, του είπε ο μοναχός.

 

Με την προσευχή ο συγκεκριμένος ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μόρφου «θεραπεύτηκε. Δεν σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας», κατέληξε ο Μόρφου Νεοφύτος.

Το σχετικό απόσπασμα ανέβασε στο facebook η κοινότητα της Accept - LGBTI Cyprus, σημειώνοντας πως τα λόγια του Μητροπολίτη αποτελούν ξεκάθαρη ρητορική μίσους αφού παρακινούν τους ανθρώπους να βλέπουν τους γκέι ως μιάσματα, μολυσμένους και επικύνδυνους για την κοινωνία.

 

«Παράλληλα, ο εν λόγω μητροπολίτης ισχυρίζεται κάτι επιστημονικά ατεκμηρίωτο και αντιδεοντολικό: το ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να "θεραπευτεί" διά της πίστης και προσευχής. Πρόκειται για μια επικίνδυνη θέση που μπορεί να οδηγήσει πολλούς νέους και νέες στην αυτοκαταστροφή. Η Accept δε θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια, τόσο απέναντι στη ρητορική αυτή, όσο και απέναντι στις πρακτικές μεταστροφής που πράττει η Εκκλησία», καταλήγει η ανακοίνωση της Accept - LGBTI Cyprus.


Πηγή: reporter