Οι εκπαιδευτικοί απαντούν στις αποκοπές με νομικά μέτρα

Δεν κάνουν πίσω οι εκπαιδευτικοί στο θέμα των αποκοπών από τους μισθούς τους για την διήμερη απεργία που πραγματοποίησαν τον Σεπτέμβριο. Όπως ­είχαν εξαγγείλει από την πρώτη στιγμή, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στη λήψη νομικών μέτρων, θεωρώντας ότι με τις μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης δάσκαλοι και καθηγητές εξωθήθηκαν σε απεργία.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκε εντολή από το υπουργείο Παιδείας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπως αποκοπεί από τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών για το μήνα Οκτώβριο η αναλογία μισθού που αντιστοιχεί στη διήμερη απεργία που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

 
Μιλώντας στο philenews ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού ανέφερε πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αμφισβητούν τη νομιμότητα των αποκοπών και τόνισε πως η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν γίνεται για τα χρήματα, αλλά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από πλευράς του εργοδότη τους, στην προκειμένη περίπτωση από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, ο οποίος μιλώντας επίσης στο philenews, έκανε λόγο για καθαρά πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως η προσφυγή στη δικαιοσύνη από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για τα χρήματα, επισημαίνοντας μάλιστα πως αν οι εκπαιδευτικοί δικαιωθούν στο δικαστήριο θα παραχωρήσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις απεργίες σε κάποιο κοινωφελή σκοπό. 

Υπενθυμίζεται πως ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ είχαν ενημερώσει μέσω των νομικών τους συμβούλων τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη για την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά εάν και εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει την απόφασή της να προχωρήσει σε αποκοπές μισθών για την απεργία.


ΠΗΓΗ:Philenews.com