"Οι Αρχές απέτυχαν στην υπόθεση κακοποίησης της νεαρής Βρετανίδας στην Αγία Νάπα"


Οι διωκτικές αρχές για μια ακόμη φορά απέτυχαν να λάβουν σοβαρά υπόψη τόσο πληροφορίες όσο και καταγγελίες ενοίκων και άλλων για υποθέσεις εκμετάλλευσης, βίας και κακοποίησης, στο οποίο παγιδεύτηκε η νεαρή Βρετανίδα στην Αγία Νάπα, επισημαίνει η ΚΙΣΑ, καλώντας όλους να συμμετέχουν σε εκδήλωση αλληλεγγύης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 08:30.
 
«Επικεντρώθηκαν και πάλι στη διερεύνηση της καταγγελίας για βιασμό ως ένα ‘μεμονωμένο περιστατικό’, με αποτέλεσμα να έχει παραγνωριστεί και να αποσιωπηθεί το πλαίσιο που μεθοδικά έχει διαμορφωθεί και αναπτυχθεί με στόχο την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ατόμων και ιδιαίτερα νεαρών γυναικών που έρχονται στην Κύπρο για διακοπές και προσωρινή απασχόληση», σημειώνει η ΚΙΣΑ.
 
Η ΚΙΣΑ καλεί το Γραφείο Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας να εξετάσει το πλαίσιο προσέλκυσης και εκμετάλλευσης των νεαρών αυτών ατόμων. Επίσης, καλεί το Υφυπουργείο Τουρισμού να ενημερώσει κατά πόσον το τουριστικό συγκρότημα για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες λειτουργεί με τη συγκεκριμένη μορφή και πλαίσιο κατόπιν ελέγχου και σχετικής αδειοδότησης.