Ο καιρός στην επαρχία Αμμοχώστου

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή – «Κοκτέιλ σκόνης» στην ατμόσφαιρα – Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Αναλυτικά το δελτίο καιρού 

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα αναμένονται την Κυριακή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, η οποία θα αυξηθεί παροδικά την Κυριακή.

Σήμερα, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα μέχρι ταραγμένη.

 Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές ή και μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, στα προσήνεμα ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά στα υπήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ταραγμένη, αλλά αργότερα, στα προσήνεμα, μέχρι κυματώδης.

 Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου το βράδυ θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός, σύμφωνα πάντα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές ή και μέσες νεφώσεις, αλλά το απόγευμα θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Αργά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, που στα δυτικά και στα βόρεια δυνατό να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές.

Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές.

Την Τρίτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Κυριακή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. 

Τη Δευτέρα, αναμένεται πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας