Ο Ρώσος βιοχημικός πίσω από το Νοβιτσόκ, λέει πως ανέπτυξε φάρμακο κατά της Covid

Ένας Ρώσος βιοχημικός, που εργάστηκε για την ανάπτυξη της περιβόητης νευροτοξικής ουσίας Νοβιτσόκ, ανακοίνωσε την τελευταία του εφεύρεση - ένα φάρμακο για την καταπολέμηση της Covid-19, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Λεονίντ Ρινκ συμμετείχε σε βάθος στην ανάπτυξη του παράγοντα χημικού πολέμου που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να δηλητηριάσει τον πολέμιο του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι στη Σιβηρία, καθώς και τον πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Τρίτη, ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας φιλοξενήθηκε από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης για να ανακοινώσει το αντιικό του φάρμακο που ονομάζεται Immofon, το οποίο μπορεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να σταματήσει τον κορωνοϊό στο ξεκίνημά του, ανέφερε ο Independent.

«Λειτουργεί κατά των ιογενών λοιμώξεων και αποκαθιστά τέλεια τα κύτταρα μετά την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος», δήλωσε ο Ρινκ, προσθέτοντας ότι σε δοκιμές σε 700 ηλικιωμένους εθελοντές, «κανείς δεν αρρώστησε σοβαρά ή πέθανε».

Ωστόσο, λίγες λεπτομέρειες έχουν κυκλοφορήσει για τις δοκιμές και το χρονοδιάγραμμά τους.

Το νέο φάρμακο, το οποίο βασίζεται σε ρωσικά σκευάσματα κατά της λέπρας, αναπτύχθηκε από ένα αντιβιοτικό και αντιφλεγμονώδες και από δύο μόρια μεθυλουρακίλης, ανέφερε το East2West News.

Έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει το μεταβολισμό στους ιστούς και να διεγείρει τη διαδικασία αναγέννησης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Λειτουργεί κατά των ιογενών ασθενειών»,

δήλωσε ο 74χρονος επιστήμονας. «Εξαλείφει την 'καταιγίδα' κυτοκίνης, η οποία, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, είναι μία από τις αιτίες θανάτου από την Covid- 19.»

Εκτός από την Covid-19, το Immofon θεωρείται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι είναι αποτελεσματικό κατά πολλών άλλων παθήσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, οι αλλεργίες, η λευχαιμία, ο λύκος και οι πνευμονικές παθήσεις.

Ο Ρινκ είπε ότι η εταιρεία του, InterVita, κατασκευάζει πιλοτικές δόσεις του νέου φαρμάκου, το οποίο έχει ήδη σταλεί στο ρωσικό Υπουργείο Υγείας για πιστοποίηση. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι «ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών» υποστηρίζει το φάρμακό του, το οποίο κοστίζει περίπου 13 δολάρια ανά δόση, σύμφωνα με το East2West News.

Πηγή: protothema.gr