Ο Ρονάλντο γεμίζει τα ταμεία, σύντομα θα κάνει απόσβεση η Γιουβέντους

Πολλοί δεν έβρισκαν λογική στη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους και κυρίως για τα χρήματα που δαπάνησαν οι "μπιανκονέρι" για να τον αποκτήσουν. Το συνολικό κόστος σε βάθος τετραετίας θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, όμως ήδη η ιταλική ομάδα άρχισε να κάνει απόσβεση.

Τρεις μέρες μετά την απόκτηση του η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα διαρκείας για τη νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα, έδωσε 29.300 εισιτήρια διαρκείας που αντιστοιχούν στο 75% της χωρητικότητας του γηπέδου της. Σε αυτό το σημείο πρέπει όμως να αναφέρουμε μία σημαντική λεπτομέρεια. Πριν ανακοινώσει την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο οι φίλοι της Γιουβέντους είχαν παραπονεθεί για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Αυτό συνέβη διότι ήταν αυξημένες ακόμα και κατά 37% σε ορισμένες θύρες. Βέβαια, όταν ανακοινώθηκε ο Πορτογάλος όλα ξεχάστηκαν και το 95% έσπευσε να ανανεώσει με τις πωλήσεις να αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς από όταν έγινε γνωστή η συμφωνία.

ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΕΣΟΔΑ

Ας πάμε όμως σε πιο συγκεκριμένα ποσά. Η Γιουβέντους ανακοίνωσε πως μέσα σε 24 ώρες πούλησε 520.000 εμφανίσεις χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Χωρίς να ξέρουμε αν οι πωλήσεις αφορούσαν τις ακριβές ή τις φθηνότερες εμφανίσεις που υπάρχουν στα επίσημα καταστήματα της "γηραιάς κυρίας" μπορούμε να υπολογίσουμε κατά προσέγγιση πόσα χρήματα έχει βάλει στα ταμεία της.

Η πιο φθηνή κοστίζει 97.45 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως έβγαλε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 24 ώρες! Βέβαια, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η Γιουβέντους θα βάλει στα ταμεία της περίπου το 10% από αυτό το ποσό και το υπόλοιπο θα πάει στην εταιρία που της παρέχει τις εμφανίσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Γιουβέντους είναι "χαμένη".

Την εβδομάδα πριν ανακοινωθεί η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας είδαν να αυξάνονται οι πωλήσεις σε όλα τα επίσημα προϊόντα της ομάδας κατά 30%, ενώ την ίδια ώρα η μετοχή της παρουσίασε αύξηση κατά 40%.

Αν σε αυτά προσθέσεις ότι καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρχίσει να την ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτι που της δίνει ένα ακόμα όπλο στις εμπορικές της συμφωνίες καταλαβαίνει κανείς ότι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι η Γιουβέντους έχει να κερδίσει πολλά και εκτός γηπέδων.

Πηγή: www.sport24.gr