Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό


O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για την εξάπλωση του κορωνοϊού που εκδηλώθηκε στην κινέζικη πόλη Γουχάν.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ, επισημάνθηκε εκ νέου η επικινδυνότητα του νέου κορωνοϊού και κηρύχθηκε παγκόσμιος συναγερμός υγείας.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κορωνοϊό (2019-nCoV) προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας», είχε γράψει ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ένα tweet.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των θανάτων που οφείλεται στον αποκαλούμενου 2019-nCoV, έφτασε τους 170.

Άλλα 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους ως τη νύχτα της Πέμπτης, ενώ παράλληλα, ανακοινώθηκε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται τις 7.711.

Μάλιστα, η Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των υπόπτων κρουσμάτων έχει φτάσει τις 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, εστία όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού, σημειώθηκαν 37 θάνατοι και βρέθηκαν άλλα 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.