Ο καιρός στην επαρχία Αμμοχώστου


Εποχική χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Παρασκευή (28/6) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις αλλά στα δυτικά θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αργότερα αραιή ομίχλη, κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα αλλά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. 

Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου το βράδυ της Παρασκευής θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό.

Την Κυριακή, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανό στα νοτιοδυτικά και τα δυτικά παράλια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μέχρι την Κυριακή, ενώ την Δευτέρα θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.