Ο καιρός στην επ. Αμμοχώστου μέχρι την Παρασκευή!


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ της Δευτέρας 15/07 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα στα δυτικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά αρχικά κατά τόπους μέτριοι, 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη 16/07 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης, εκτός από τα νότια παράλια όπου θα πνέουν τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου αύριο Τρίτη θα ανέλθει γύρω 32 βαθμούς και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη 17/07 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό.

Το βράδυ της Τετάρτης, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί  κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Πέμπτη 18/07 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ το πρωί πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα δυτικά και τα βόρεια.

Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό ή και στα νοτιοανατολικά - ανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Παρασκευή 18/07 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα 15/07 και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν: