Ο καιρός στην επ. Αμμοχώστου


Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ μετά το μεσημέρι ίσως υπάρξουν και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, και το απόγευμα τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται τοπικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερμοκρασία στην Αμμόχωστο το βράδυ θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να δώσει μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.