«Ο γιος του Μέσι ζήτησε να παίξει μπάλα με τον οκτάχρονο Κύπριο»

Εμπειρίες που θα τον συνοδεύουν μια ζωή βιώνει ο 8χρονος Ryan Χατζηβαρνάβα. Ο μικρός ποδοσφαιριστής, που προέρχεται από τις ακαδημίες της Barcelona FA, κάνει περήφανη την οικογένεια και τους προπονητές του, καθώς έγινε ο πρώτος Κύπριος που κερδίζει θέση στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη La Masia, γράφοντας ιστορία.

Η ιστοσελίδα omada.com.cy επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της ακαδημίας της Barcelona FA, Παναγιώτη Βαρελλά, ο οποίος ανέλυσε εν συντομία ενδιαφέρουσες πτυχές από τη ζωή του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Πώς άρχισαν όλα


Ο μικρός Ryan, γεννημένος το 2011, ήταν στην ακαδημία της Barcelona FA για τρία χρόνια αλλά η οικογένειά του έπρεπε να μετακομίσει στη Βαρκελώνη τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω του μεγάλου αδελφού του.

«Λόγω της δικής μου σύνδεσης με την Barcelona βοήθησα για να γίνουν οι αιτήσεις για τα δοκιμαστικά του Ryan. Την πρώτη φορά που τον πήραμε υπήρχαν 2000 άλλα παιδιά και επιλέχθηκαν μόνο 12-14 από αυτά. Πέρασε από τρία δοκιμαστικά για να τον δεχθούν», θυμήθηκε ο Παναγιώτης Βαρελλάς και πρόσθεσε:

«Από την ακαδημία της Barcelona, με όνομα Escola, επιλέγονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μεταφέρονται στις καλύτερες ομάδες της φημισμένης La Masia. Η κορυφαία αυτή ακαδημία έχει τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, A,B,C,D, τα οποία αποτελούνται μόνο από οκτώ παίκτες και ο Ryan ανήκει στο πρώτο της ηλικίας του».

 

 

Το επίπεδο οργάνωσης είναι τόσο ψηλό που πριν το τέλος της σεζόν η Escola ετοιμάζει μια αναφορά με το στάδιο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται οι νεαροί και τους ενημερώνει αν έχουν θέση στην ακαδημία και του χρόνου.

Το εισιτήριο για την ακαδημία των ζωντανών θρύλων
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Πάσχα, διοργανώνεται ένα ειδικό τουρνουά στη Βαρκελώνη, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες της Μπαρτσελόνα απ’ όλο τον κόσμο.

Στην εν λόγω διοργάνωση, ο Ryan απέδωσε εξαιρετικά με την ομάδα του, με αποτέλεσμα να του δοθεί η ευκαιρία ζωής ν’ ανέβει στη La Masia του χρόνου.

Η ακαδημία από την οποία «γεννήθηκαν» κορυφαίοι αστέρες όπως οι Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι, επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθήσουν την προπόνηση των παιδιών τους μόνο μια φορά τον μήνα.

 

Ο πλήρης επαγγελματισμός που διέπει τα τμήματα της Μπαρτσελόνα αρκεί για να καταλάβει κάποιος πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να κερδίσει θέση στις ομάδες αυτές. Η μετάβαση και η διαμονή στη Βαρκελώνη δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα.

Για του λόγου το αληθές, ακόμη και αν επιλεγείς από την τοπική ακαδημία, λόγω του νεαρού της ηλικίας, αυτό προϋποθέτει ότι θα μετακομίσει ένα ή περισσότερα μέλη της οικογένειας μαζί σου, έτσι ώστε να έχεις κάποιον να σε φροντίζει και να είναι δίπλα σου επί καθημερινής βάσεως, κάτι που έκανε και η μητέρα του Ryan.

Η επιθυμία του γιου του Μέσι να έχει τον Ryan μαζί του
Από το παραμύθι της ζωής του μικρού Ryan δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Λιονέλ Μέσι. Ένα είδωλο που η γνωριμία του αποτελεί όνειρο ζωής για όλους ανεξαιρέτως τους ποδοσφαιρόφιλους ανά το παγκόσμιο.

Ο 11χρονος γιος του Αργεντινού σούπερ σταρ, Τιάγκο, φοιτά στο ίδιο σχολείο με το ταλεντάκι της Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα οι δύο τους να έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις.

Μάλιστα, ο Τιάγκο ζητά από τον πατέρα του να έρχεται μαζί του ο νεαρός ποδοσφαιριστής και να συμμετέχει σε ειδική προπόνηση, γεγονός το οποίο μάς αποκάλυψε ο Παναγιώτης Βαρελλάς.

 

«Ο γιος του Μέσι, ο Τιάγκο, είναι γεννημένος το 2011. Πάει στο ίδιο σχολείο με τον Ryan και βρίσκεται στη διπλανή του τάξη. Μάλιστα οι δύο τους κάνουν κοινές δραστηριότητες όπως τέχνη και γυμναστική.

Μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά των παικτών πάνε και τους κάνουν προπόνηση μόνα τους. Ο Τιάγκο επειδή γνωρίζει ότι ο Ryan αγωνίζεται στις ακαδημίες ζητά από τον πατέρα του, να έρχεται και ο νεαρός Κύπριος για να παίζει μαζί του, κάτι που γίνεται κάθε Πέμπτη.

Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο επιτρέπονται μόνο όσοι έχουν να κάνουν με τις προπονήσεις, ούτε καν οι γονείς δεν έχουν την ευκαιρία ν’ ανέβουν για να δουν από κοντά τους μικρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας της Barcelona FA.

Η σύνδεση της οικογένειας με τον αθλητισμό και το κλειδί της επιτυχίας στην Μπαρτσελόνα
Η οικογένεια Χατζηβαρνάβα έχει άμεση σύνδεση με τον αθλητισμό, αφού και τα τρία αδέλφια ασχολούνται με διάφορα αθλήματα.

Ο μεγάλος αδελφός, ο Σταύρος, παίζει τένις επαγγελματικά στην Αμερική και έχει ήδη αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του, ενώ ο άλλος αδερφός του Ryan, ο Νικόλας, συμμετέχει στο καμπ της Μπαρτσελόνα για παιδιά Κ14.


«Ο Νικόλας ήταν κοντά μας έξι χρόνια. Αγωνίζεται ως εξτρέμ και συμμετέχει εδώ και ένα μήνα σ’ ένα ξεχωριστό καμπ για παιδιά Κ14, το οποίο διοργανώνει για πρώτη φορά η Μπαρτσελόνα έτσι ώστε να ξεχωρίσει ποδοσφαιριστές και από πιο μεγάλες ηλικίες. Ο 13χρονος είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και πιστεύω συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να συνεχίσει στην Escola του χρόνου», σημείωσε ο Παναγιώτης Βαρελλάς.

Η ανάπτυξη του μυαλού και η διατήρηση του ίδιου συστήματος τακτικής αποτελούν δύο ξεχωριστούς τρόπους με τους οποίους διδάσκεται το ποδόσφαιρο στην ακαδημία των Καταλανών σε όλες τις ηλικίες.

Αυτά τα πρότυπα φαίνεται ν’ ακολουθεί και ο μικρός Ryan, για τον οποίο ο δρόμος της καταξίωσης ανοίγεται μπροστά του μέσω αυτής της μοναδικής ευκαιρίας, μόλις στην ηλικία των οκτώ ετών. 



Πηγή: reporter