Αγία Νάπα: Ο Gary παγιδεύτηκε από άτομο που γνώριζε και εμπιστευόταν

Ενώπιον του Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης  βρίσκονται αυτή την ώρα οι τέσσερις συλληφθέντες για τη στυγερή δολοφονία του 33χρονου Gary Boris Χριστοδούλου, την 1η Νοεμβρίου, σε θαμνώδη περιοχή στο δρόμο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας, πριν τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Νάπας. 

Πρόκειται για τέσσερις Ελληνοκύπριους, ηλικίας 27, 35, 36, 44 ετών.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Ν.Α, οι ύποπτοι έφθασαν στο Δικαστήριο συνοδευόμενοι από πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας, ενώ για την ακροαματική διαδικασία λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Όσοι εισήλθαν στην αίθουσα του δικαστηρίου πέρασαν από εξονυχιστικούς ελέγχους.

Εναντίον των υπόπτων διερευνώνται μεταξύ άλλων τα αδικήματα του φόνου και της κατοχής πυροβόλου όπλου.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, το θύμα ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και φίλος του Παναγιώτη Πένταυκα που καταδικάστηκε για το τετραπλό φονικό. «Ο Πένταυκας αποτελούσε θανάσιμο εχθρός του Καλοψιδιώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι το θύμα παγιδεύτηκε από πρόσωπο που γνώριζε και εμπιστευόταν. 

Ανέφερε επίσης ότι συγκεκριμένο πρόσωπο απείλησε το θύμα ότοι θα τον βγάλει εκτός παιχνιδιού εάν δεν σταματούσε να εργάζεται για συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Ανακρινόμενοι οι τέσσερις ύποπτοι αρνήθηκαν ανάμειξη στην υπόθεση αν και όπως ανέφερε ο ανακριτής από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων φαίνεται ότι το θύμα είχε επικοινωνία με τον αριθμό της κάρτας που αγόρασαν οι ύποπτοι. 

Αυτή τη στιγμή το λόγο πήραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων, οι οποίοι ζήτησαν να αντεξετάσουν τον ανακριτή της υποθεσης. Οι δικηγόροι υπεράσπισης προβάλλουν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων.

Τα αίματα άναψαν στο δικαστήριο όταν ένας εκ των δικηγόρων χαρακτήρισε τον ανακριτή ανίκανο. Ο ανακριτής ζήτησε από το Δικαστήριο να σταματήσουν οι χαρακτηρισμοί. 

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, βάση της οποίας φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Και οι τέσσερις έχουν απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές Αρχές για άλλες υποθέσεις.