O Eρμής... έσπρωξε την Ένωση στη Β’ Κατηγορία - Δύο γκολ ο Ρουσιάς(vid)


Όσο ζει ελπίζει! Ο Ερμής σε παιχνίδι δίχως αύριο κέρδισε 4-2 την Ένωση με ανατροπή στο «Αμμόχωστος», για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πήρε «οξυγόνο» στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην Α’ Κατηγορία.

Οι «φτεροπόδαροι» με μπροστάρη, γι’ άλλη μία φορά στη φετινή σεζόν, τον Ονησίφορο Ρουσιά, ο οποίος σκόραρε δις και έφτασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα, έφεραν τα κάτω πάνω στην αναμέτρηση και απέδειξαν ότι δεν θα παραδώσουν λευκή πετσέτα. Η ομάδα του Δημήτρη Δασκαλάκη έφτασε τους 35 βαθμούς και ανέβηκε στην 12η θέση, έξι βαθμούς μακριά από τις θέσεις παραμονής. Μάλιστα, υπερκέρασε την Ένωση στη βαθμολογία με τους βυσσινί να υποχωρούν στην 13η θέση με 33 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τον αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού μόλις στο 2’ ο Δημήτρης Θεοδώρου (οδεύει προς ΑΠΟΕΛ τη νέα σεζόν) έδωσε προβάδισμα για την Ένωση. Στο 15’ ο Ρουσιάς έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ εκτός περιοχής.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, το χρονόμετρο κυλούσε και φαινόταν πως όποια ομάδα πετύχει το δεύτερο γκολ θα ήταν η κερδισμένη. Αντί αυτού, ακολούθησε «καταιγίδα» από τον Ερμή, που «κτύπησε» την Ένωση στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου αδικαιολόγητα αμύνθηκε πολύ ψηλά, άφησε κενούς χώρους και δέχθηκε τρία πανομοιότυπα τέρματα με τους Μέιρα (61΄), Ρουσιά (68’) και Φόλμπρεχτ (79’) να νικούν σε τετ α τετ τον Γκατσέφσκι. Ο Φελίπε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 90+2’ απλά διαμόρφωσε το τελικό 4-2.