O Δήμαρχος Δερύνειας ζητά το κτήριο του Συνεργατισμού για δημόσια χρήση

Αξιοποίηση του κτιρίου του Συνεργατισμού και χρησιμοποίησή του για δημόσιους σκοπούς, ζητά με πρόσφατη επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.

Στην επιστολή, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει ότι το κτίριο του Συνεργατισμού, που χρησιμοποιείτο ως υπεραγορά, είναι κλειστό εδώ και χρόνια και «οι δημότες διαμαρτύρονται επειδή δεν μπορεί να αξιοποιηθεί» για ανάγκες του Δήμου.

Αφού αναφέρει ότι «ο Δήμος Δερύνειας αποτάθηκε αρκετές φορές στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα για παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη», σημειώνει πως η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Δημοτικού Μεγάρου και διαθέτει αρκετές χιλιάδες βιβλία.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος προσθέτει πως στόχος της Δερύνειας είναι «η συνεχής βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δίνοντας την ευκαιρία στους βιβλιόφιλους και όχι μόνο να την αξιοποιούν κατάλληλα και να επιμορφώνονται».

Η Δερύνεια, σημειώνει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, απευθύνεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη «με την ελπίδα ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη την ανάγκη για ανάγνωση, επιμόρφωση και εμπλουτισμό των γνώσεων των πολιτών. Η γνώση αποτελεί το μοναδικό προσόν που κανένας δεν μπορεί να μας το πάρει έτσι όπως χάσαμε τη γη και την παραλία μας».

Σημειώνει ακόμα ότι «τα κτίρια του συνεργατισμού αποκτήθηκαν με κόπο, μόχθο και ιδρώτα από τους απλούς πολίτες και ως τοπική αρχή αλλά και ως κεντρικό κράτος οφείλουμε να προστατεύσουμε τις περιουσίες τους και να διασφαλίσουμε ότι αυτά θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται» προς όφελος των δημοτών.

Εξάλλου όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης η Δημοτική Βιβλιοθήκη, που στεγάζεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου δεν διαθέτει ανελκυστήρα κάτι που δυσκολεύει την πρόσβαση σε ηλικιωμένους και σε άτομα με ΑμΕΑ. Με την παραχώρηση από το κράτος του κτιρίου του Συνεργατισμού θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τόσο τους δημότες Δερύνειας όσο και τους φοιτητές και τους άλλους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και επιμόρφωση δια μέσου των βιβλίων, σημείωσε.

ΚΥΠΕ