Ο Αρχιεπίσκοπος ζητά την απόλυση του αντισυστημικού καθηγητή τέχνης


Κάθετα εναντίον των έργων τέχνης που προκάλεσαν σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ζητώντας την παύση του εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα του.

Μιλώντας στο politis.com.cy ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου χαρακτήρισε απαράδεκτο τον καθηγητή τέχνης, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να τον παύσει από τα καθήκοντα του. «Αυτός ο άνθρωπος», συνέχισε, «δεν μπορεί να είναι εκπαιδευτικός. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα ανήκει, η πράξεις του είναι απαράδεχτες».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι υπάρχουν και πάρα πολλά άτομα τα οποία έχουν επιβραβεύσει τα έργα του καθηγητή τέχνης, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «μάλλον όλοι αυτοί είναι όμηροι του και είναι αυτής της φάρας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επέμενε στην άποψη ότι ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να είναι παιδαγωγός. «Κάποιος καθηγητής, γυμνασιάρχης είναι ταυτόχρονα και παιδαγωγός», υποστήριξε. Και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να είναι ένας εκπαιδευτικός που παιδαγωγεί τα παιδιά μας και να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να φύγει αλλά δεν μου πέφτει λόγος εμένα. Η κυβέρνησης, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να φανούν αυστηροί έναντι τέτοιων ανθρώπων».

«Ως άνθρωπος», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά ως παιδαγωγός και γυμνασιάρχης έχει ευθύνη απέναντι στα παιδιά που βρίσκονται κάτω από τη διεύθυνση του και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο».

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης, ο Μακαριότατος δήλωσε ότι μια πράξη αν προσβάλλει τη δημόσια αιδώ θα πρέπει να καταδικαστεί. Βέβαια απέκλεισε το ενδεχόμενο η Εκκλησία να κινηθεί νομικά εναντίον του καθηγητή τέχνης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το υπουργείο Παιδείας θα λάβει μέτρα εναντίον του τα οποία όπως είπε θα τα υποστηρίξει.

Ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε στη θέση του για την ανάγκη παύσης του εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα του και διερωτήθηκε κατά πόσον υπάρχει κάποιος γονέας που θα εμπιστευόταν τα παιδιά του στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, ο οποίος θα τα καταστρέψει όπως είπε.

«Τα παιδιά», κατέληξε, «δεν τα στέλνουμε στα σχολεία για να μάθουν απλώς γράμματα αλλά και για να αποκτήσουν ήθος και να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες».


Πηγή: politis.com.cy