Ο άνθρωπος που άλλαξε το marketing της ΕΝΠ



Είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του - αν και ο κόσμος πιστεύει το αντίθετο - αλλά δεν του αρέσει και να μην απαντάει σε ερωτήσεις. Ο Πέτρος Γούλας γεννήθηκε στην Λάρνακα, ζει στην Λεμεσό και δραστηριοποιείται σε όλη την Κύπρο στο τομέα του marketing. Είναι ο ιδρυτής της Our Marketing Works και όπως υποστηρίζει νιώθει τυχερός που έχει στο πλάι του μια δυνατή ομάδα, πολλούς συνεργάτες, λίγους φίλους και μια ξεχωριστή οικογένεια.


Ο ιδρυτής της Our Marketing Works, λοιπόν, μιλά αποκλειστικά στο neAmmochostos.


Πως προέκυψε η συνεργασία σας με την Ένωση; 

Η αλήθεια είναι ότι, τον Γιώργο Τσόκκο τον γνωρίζω από την συνύπαρξη μας στο Futsal της ΑΕΛ. Θεωρώ πως ένας από τους λόγους που μπήκε στην ομάδα ήταν και η οργάνωση που είδε στο τότε τμήμα Μάρκετινγκ, θέλω να πιστεύω. Μετά από αυτή την πρώτη μας συνεργασία, συνεργαστήκαμε και στα θέματα marketing της Tsokkos Hotels & Resorts και εν συνεχεία προέκυψε η ΕΝΠ. Με την ομάδα, συνεργαστήκαμε σε έναν μικρό βαθμό όταν ήταν στην Β΄ Κατηγορία, κυρίως σε θέματα στρατηγικής, και εν συνεχεία τρέξαμε το marketing της ομάδας, την σεζόν που ολοκληρώθηκε.



Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από αυτή την εμπειρία; 

Κοίτα, όταν είσαι 3ος σε μια κατάσταση, μπορείς και βλέπεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά, θεωρώ. Ως 3ος λοιπόν, πιστεύω ακράδαντα, ότι η περιοχή έχει πολλά να δώσει. Υπάρχουν οικογένειες αλλά και άτομα, κυρίως νέοι, που σκέφτονται δημιουργικά και θέλουν να αλλάξουν πράγματα.

Πιστεύω πως, αν υπάρξουν αλλαγές, κυρίως, σε θέματα νοοτροπίας, το Παραλίμνι και η ευρύτερη περιοχή μπορεί να πετύχει πάρα μα πάρα πολλά. Αυτό ισχύει και για την ομάδα, φυσικά, που αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας.


Ποια ήταν η αποστολή σου στην αρχή όταν αναλάβατε το marketing της ομάδας; Θεωρείς ότι έχετε πετύχει; 

Κοίτα, το αν πέτυχε ή όχι, είναι πάντοτε υποκειμενικό. Ο κάθε ένας, την επιτυχία και την αποτυχία την κρίνει ανάλογα με το επίπεδο και το σημείο που θέτει τον πήχη. Εγώ προσωπικά και η ομάδα μου, θέτουμε ψηλά τον πήχη σε κάθε project που αναλαμβάνουμε. Ο στόχος για εμάς, ήταν η ομάδα, σε επίπεδο marketing, να παρουσιάζει μια επαγγελματική εικόνα, στο μέτρο του δυνατού. Γνωρίζαμε, από την αρχή, ότι η 1η χρονιά στην Α΄Κατηγορία θα ήταν πολύ δύσκολη. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, ότι το marketing μιας ομάδας, είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πορεία της.


Σωστά... 

Εμάς, στόχος μας, ήταν το να διαχειριστούμε κρίσεις όταν η ομάδα δεν ήταν στην καλύτερη της φάση, να ενθουσιάσουμε τον κόσμο, να δώσουμε μια άλλη διάσταση στον τομέα χορηγός σε μια Κυπριακή ομάδα και να τον επιβραβεύσουμε, πράγμα που έγινε πρώτη φορά στην ομάδα. Να χτίσουμε μια εικόνα, που να γίνει σημείο αναφοράς από τα Κυπριακά ΜΜΕ, και έγινε, και να δημιουργήσουμε τις υποδομές, ώστε να εργαστεί ακόμα πιο επαγγελματικά ο οργανισμός σε θέματα επικοινωνίας. Θεωρώ, πως ότι είπαμε το κάναμε, άρα για μένα, σε αυτόν το τομέα η χρονιά είναι πλήρως επιτυχημένη όπως και η συνεργασία μας.


Σίγουρα και πολλά πράγματα δεν έγιναν υλοποιήθηκαν όπως ήταν το πλάνο Κοινωνικής Ευθύνης μας, αλλά είμαι σίγουρος, ότι το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας θα τα υλοποιήσει την επόμενη σεζόν.



Πες μας λίγα λόγια για την εταιρεία σου.


Η Our Marketing Works είναι η συνέχεια της PGMC Marketing Services. Αυτό που κάναμε, ήταν να επενδύσουμε στην εταιρεία μας, χτίζοντας ένα ολοκληρωμένο marketing τμήμα και να το προσφέρουμε στις επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη. Άρα, αντί ο πελάτης να εργοδοτεί 7 – 8, και πλέον άτομα, για να του τρέχουν το marketing του, πάμε εμείς και του προσφέρουμε τον marketer για χτίσιμο, υλοποίηση στρατηγικής και του πλάνου, graphic designers, social media managers, φωτογράφο / βιντεογράφο / motion graphics / digital marketing για Google Ads / SEO / Newsletter Campaigns, κειμενογράφους, PR & Events coordinator, Web Designer & Developer και όλοι αυτοί, είναι, κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών μας.


Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν, πίστεψαν στην δουλειά μας και πλέον έχουμε ένα πολύ καλό portfolio. Μαζί μας σήμερα, είναι η Home & Wood Improvement Store, η Fixed 4 U, Γιώργος Καράς Αρχιτέκτονες & Μηχανικοί, η Blind Taste, το Acropolis Quality Food, τα Acropolis Dry Cleaners και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.


Το motto σας;

Ανάλογα με την περίσταση προσαρμόζεται. Όχι, για να απαντήσω σοβαρά, αυτό που έχουμε ως φιλοσοφία και στάση ζωής είναι ότι οι ανταγωνιστές των πελατών μας θέλουν να τους ξεπεράσουν. Εμείς, θέλουμε, οι πελάτες μας, να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Τόσο απλά.


Ποια είναι τα πλάνα της εταιρείας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; 

Η αλήθεια είναι ότι την νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα βρισκόμαστε στο marketing της ΕΝΠ. Θεωρώ, πως στήσαμε ένα τμήμα, εσωτερικά της ομάδας με ικανά στελέχη για να συνεχίσει αυτό που δημιουργήσαμε. Βέβαια, θα βρίσκομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Our Marketing Works στο πλευρό κάθε μέλους της οικογένειας της ΕΝΠ, καθώς η σύνδεση και ο σεβασμός που υπάρχει ξεπερνά το επαγγελματικό.


Μέσα από το βήμα που μου δίνετε, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, μια σειρά από ανθρώπους που με στήριξαν φέτος τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Τσόκκος και τον Γιώργο Τσόκκο για την εμπιστοσύνη, την πίστη και την στήριξη του σε εμάς και στο project. Το Θεόδωρο Αντωνίου, το Φώτη Θωμά, τον Κωσταντίνο Φάνου, τα κορίτσια στα γραφεία της ομάδας και φυσικά τον Μιχάλη Λαϊφη, τον Στέλιο Χριστοδούλου, τον Γιώργο Φυλακτού και τον Γιώργο Παπέττα. Απολογούμαι εκ των προτέρων, αν ξέχασα κάποιον.


Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά της Our Marketing Works που έτρεξαν το project, τον Αχιλλέα, τον Κώστα και τον Δημήτρη, που ανέχτηκαν την κάθε τρελή ιδέα, που μου ερχόταν στο μυαλό, και την έκαναν πράξη.


Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας

Στις 18/05 η ομάδα, γύρισε κυριολεκτικά από την κόλαση. Ξέρουμε ότι η Ένωση δεν είναι η ομάδα που θα παλεύει για την σωτηρία της, αλλά κρατάω μόνο, ότι παλέψαμε μέχρι το τελευταίο, κυριολεκτικά δευτερόλεπτο.


Συνεπώς, ας στηρίξουν με όλη τους την δύναμη, κάθε κομμάτι της ομάδας, από την διοίκηση μέχρι τον φροντιστή, γιατί είναι άνθρωποι άξιοι, τίμιοι, και πιστέψτε με, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να κάνουν την Ένωση και πάλι μεγάλη.


Τέλος, ευχαριστώ και το μέσο σας για την συνέντευξη και την στήριξη καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ευχαριστώ για όλα και θα τα λέμε πολύ συχνά.


Στον Λευτέρη Ττάκκα

neammochostos