Ο 29χρονος Κυριάκος από την Κύπρο που μπήκε στη λίστα του Forbes κάτω των 30


Στη λίστα Under 30 του περιοδικού Forbes εντάχθηκε ο 29χρονος Κυριάκος Ελευθερίου, ο οποίος δημιούργησε μια τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες που την χρησιμοποιούν, να ενώνουν τα δεδομένα υγείας τους με την εφαρμογή. 

Κυριάκος Ελευθερίου:

"Ουσιαστικά με την terra αναπτύξαμε μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει σε χρήστες να ενώνουν τα δεδομένα υγείας του με application. Δηλαδή μπορείς να σκεφτείς τώρα, αν για παράδειγμα χρησιμοποιείς το Spotify για να ακούς μουσική, να καταλαβαίνει το Spotify ότι σήμερα έχεις stress και να βάζει τα ανάλογα τραγούδια με το πως αισθάνεσαι. Δεν είναι μόνο για το Spotify είναι οποιοδήποτε άλλο application, μπορείς να σκεφτείς και το Youtube, να διαλέξει τα τραγούδια που θέλεις με βάση τα δεδομένα υγείας."

Πως προέκυψε η ιδέα και... η πορεία της

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα και ερωτηθείς από την παρουσιάστρια, Κατερίνα Αγαπητού πώς ξεκίνησε όλο αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ήμουν στις ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο, όπου τα άτομα εκεί ενδιαφέρονται πολύ για την υγεία τους. Εκεί ξεκίνησε για μένα να με ενδιαφέρει ο όλος τομέας ο συγκεκριμένος. Μετά από λίγα χρόνια σπούδασα μηχανικός και έβλεπα κάποια κενά που υπήρχαν, δηλαδή χρησιμοποιούσα δικές μου συσκευές όπως για να μετρώ τους παλμούς μου…και έβλεπα συνέχεια ότι τα δεδομένα αυτά μένουν μέσα σε τούτες τις συσκευές, οπότε αποφάσισα να κάνω κάτι για αυτό και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία αυτή."

Ο Κυριάκος Ελευθερίου μιλώντας για αυτή τη διάκριση αλλά και για τους κορυφαίους επενδυτές που τον εμπιστεύτηκαν, τόνισε πως "πρόκειται για μια δικαίωση, καθώς για χρόνια, η ιδέα αυτή είχε πάρα πολλές απορρίψεις στην Ευρώπη."

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο η λίστα αφιερώνεται σε άτομα κάτω της ηλικίας των 30 που ξεχώρισαν στον τομέα τους, ανα το παγκόσμιο. Φέτος λοιπόν, στη λίστα αυτή μπήκε και ο 29χρονος Κυριάκος.


.

ΠΗΓΗ: alphanews.live