Νότια της Αγίας Νάπας η φρεγάτα «Kemal Reis» που χτυπήθηκε από την «Λήμνος»



Επικοινωνιακά παιχνίδια, με το τι συμβαίνει τελικά με τη φρεγάτα «Kemal Reis», συνεχίζει να παίζει η Άγκυρα. 

Μετά το επεισόδιο της περασμένης Τετάρτης, όταν η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» επακόμβησε την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, το μεσημέρι της Κυριακής, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επίσημα, αναφορικά με το που βρίσκεται το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.  

Σε ανάρτηση στο twitter, το τουρκικό Υπουργείο ενημερώνει ότι η αποστολή του Kemal», που επιτηρούσε τις έρευνες του Oruc Reis ολοκληρώθηκε και πλέον η φρεγάτα θα μεταβεί ανοιχτά της Κύπρου και συγκεκριμένα νότια της Αγίας Νάπας, για να επιτρηρεί τις παράνομες έρευνες του Barbaros, σε συνεργασία με το «λιμενικό σώμα» του ψευδοκράτους.
 

Τι συνέβει την περασμένη Τετάρτη

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή», την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα, παρ’ ολίγον να σημειωθεί θερμό επεισόδιο με πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας σε ελληνική.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το Oruc Reis κινείται εντός της παράνομης navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία, συνοδευόμενο από πέντε τουρκικές φρεγάτες. Λίγα μίλια πιο πίσω παρακολουθεί από ασφαλή απόσταση η ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ».

Ο Τούρκος κυβερνήτης της φρεγάτας «Kemal Reis» εκτιμά λανθασμένα πως η ελληνική επιχειρεί να ανακόψει την πορεία του ερευνητικού πλοίου και ενώ βρίσκεται στα αριστερά της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ», αλλάζει πορεία και την προσεγγίζει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική φρεγάτα να προσκρούσει με την πλώρη στην πρύμνη και συγκεκριμένα κοντά στην προπέλα του «Kemal Reis».

Από την πρόσκρουση η ελληνική φρεγάτα δεν έπαθε τίποτα σε αντίθεση με το «Kemal Reis» που υπέστη ζημιές.

Συνεχίζει κανονικά το Oruc Reis 

Στο μεταξύ, το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνεχίζει κανονικά τις έρευνές του, στην περιοχή που δέσμευσε η Άγκυρα, νότια του Καστελόριζου και δυτικά της Πάφου. 

 

Το μεσημέρι της Κυριακής, το ερευνητικό σκάφος, εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδας και μετά από το σύντομο πέρασμά του από την κυπριακή, αναμένεται να εισέλθει εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. 

 

Μέχρι το πρωί, το σκάφος αναμένεται να εισέλθει ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τόσο ελληνικές όσο και τουρκικές και το σκάφος αναμένεται να ολοκληρώσει τις έρευνές του, σύμφωνα και με τις χθεσινές εξαγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν, στις 23 Αυγούστου.