Νοσοκομείο Αναφοράς: Θετική Πνευμονολόγος που θα αναλάμβανε σήμερα καθήκοντα


Με έναν Καρδιολόγο, δύο Παθολόγους και έναν Πνευμονολόγο στελεχώθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Αναφοράς, για την νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό μετά από την επιστράτευσή τους από τον ιδιωτικό τομέα.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, δεύτερη Πνευμονολόγος η οποία αναμενόταν να αναλάβει σήμερα καθήκοντα, έχει επιβεβαιωθεί μετά από εξέταση ως θετικό κρούσμα σε κορωνοϊό και τέθηκε άμεσα σε αυτοπεριορισμό.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τις προσπάθειες του Υπουργείο Υγείας για στελέχωση του Νοσοκομείου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο δεύτερος εντατικολόγος ο οποίος αναμενόταν να ολοκληρώσει τον αυτοπεριορισμό που βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Λάρνακα μετά την άφιξή του από την Ελλάδα, έχει αναλάβει κανονικά καθήκοντα από το περασμένο Σάββατο.

Παράλληλα, οι Κυβερνητικοί ιατροί που εργάζονταν στην Ορθοπεδική και Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου έχουν αναλάβει καθήκοντα στο ΤΑΕΠ Αμμοχώστου μετά την επιστράτευσή τους από το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δόθηκαν εννέα συνολικά εξιτήρια σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τα δύο εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Τα άλλα επτά εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, στο οποίο το Υπουργείο Υγείας κατακύρωσε στις αρχές του μήνα σύμβαση για αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και επιτήρησης από επαγγελματίες υγείας.

Στο Κέντρο φιλοξενούνται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό που εξέρχονται της νοσηλείας με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, για περαιτέρω παρακολούθηση μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Μέχρι τις 19:30 απόψε νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 29 άτομα, πέντε εκ των οποίων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 97 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ 58 άτομα έλαβαν εξιτήριο.


Πηγή: sigmalive