Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Σε απόγνωση νεφροπαθείς λόγω υποστελέχωσης


Σε απόγνωση οι νεφροπαθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, οι οποίοι καταγγέλλουν υποστελέχωση.

Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, υπάρχει μόνο μια νεφρολόγος η οποία καλείται να εξυπηρετήσει 40 ασθενείς.

Εδώ και δύο μέρες η γιατρός απουσιάζει με άδεια, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να εξετάζονται από νοσηλευτές.

Tο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, απέστειλε επιστολή για το θέμα στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε απάντηση του, πρότεινε γιατρός από το Νοσοκομείο Λάρνακας να αντικαταστήσει την γιατρό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Παρόλα αυτά δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί γιατρός για αντικατάσταση, λόγω άρνησης του Νοσοκομείου Λάρνακας αλλά και της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου, ανέφερε «Γνωρίζαμε για το θέμα. Προκηρύξαμε τη θέση εδώ και μέρες. Λάβαμε μέχρι στιγμής ένα βιογραφικό, το οποίο θα εξετάσουμε την Τρίτη».

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κέζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών Αμμοχώστου, ανέφερε τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω υποστελέχωσης της μονάδας. Όπως ανέφερε, φοβούνται για τη ζωή του, λόγο του ότι δεν υπάρχει γιατρός, ειδικότερα αυτές τις μέρες.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν κάποιοι αναγκάστηκαν να μεταβούν στα κατεχόμενα όχι μια φορά αλλά περισσότερες.

Το θέμα έφεραν στο φως χθες οι νεφροπαθείς, μετά και το θάνατο 78χρονου νεφροπαθούς από τη Σωτήρα, ο οποίος ανέμενε ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για αιμοκάθαρση και υπέστη καρδιακή προσβολή, εντός του Νοσοκομείου.