Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Από οίκους ευγηρίας 23 νοσηλευόμενοι ασθενείς κορωνοϊού


Στους 68 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα AlphaNews.Live, η Ιατρική Διευθύντρια του Νοσοκομείου, κ. Αμαλία Χατζηγιάννη, ανέφερε ότι 4 από αυτούς βρίσκονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ 23 νοσηλείες αφορούν ηλικιωμένους από δομές φιλοξενίας και οίκους ευγηρίας. 

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των εξιτηρίων που δίδονται, η κ. Χατζηγιάννη απάντησε ότι είναι λίγα έως και ελάχιστα αυτές τις ημέρες, ενώ δεν διαφαίνεται διαφοροποίηση της κατάστασης το επόμενο χρονικό διάστημα βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο, από 29 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές εντοπίστηκε ένα κρούσμα. 

Την ίδια ώρα, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται συνολικά 119 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 16 σε κρίσιμη κατάσταση, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει χθες νέο αρνητικό ρεκόρ 369 κρουσμάτων κορωνοϊού και δύο θανάτους.